Google от дълго време експериментират с функция, която да позволи бърз, лесен и безжичен пренос на файлове между устройствата с Android. Вече знаем, че името на този инструмент ще бъде "Nearby Sharing", a сега разбираме още повече детайли за официалния конкурент на Apple AirDrop. 

 

1. Как да изпробвате Nearby Share - Android версията на Apple AirDrop

По всичко личи, че компанията се приближава към финалната фаза на разработка, тъй като сега стартира официално публични бета тестове с Nearby Sharing в Google Play. Обратната връзка с потребителите ще има важно значение за подобряване възможностите на функцията.

 

 

2. Luxshare купиха фабрика за производство на iPhone от Wistron за $471.5 млн.

Luxshare и името на набиращ популярност производител на хардуер от Китай, който сега официално купи първата си фабрика за сглобяване на iPhone. Всъщност конкретните параметри на сделката разкриват, че Luxshare са се съгласили да платят сума в размер на  $471.5 млн. за две дъщерни дружества на Wistron.

 

3. Eвропейската версия на Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro ще има процесор на MediaTek

Китайският производител вече се подготвя усилено за премиерата на Huawei Mate 40, която вероятно ще стане факт през октомври. Дългоочакваният флагман ще предложи редица подобрения и ще е едно от най-търсените устройства на пазара през последното тримесечие на 2020г.

 

 

4. Zoom постави нов рекорд по популярност в App Store през второто тримесечие на 2020г.

Zoom определено е едно от приложенията за видеоконференция, което се възползва по най-добър начин от световната пандемия и домашната изолация за милиони потребители. Заглавието оглави класациите за най-много инсталации в App Store и Google Play в редица страни и от месеци продължава да е предпочитан избор за видео комуникация.

 

5. Смартфоните от средния клас на Samsung ще има камери с оптична стабилизация на изображенията

Устройствата от бюджетния и средния ценови клас продължават да предизвикват най-голям интерес сред потребителите. Невероятната конкуренция в мобилната индустрия също така принуждава производителите да предлагат все повече премиум функционалности в по-евтините си устройства.