Портфолиото на Huawei в световния пазар на смартфони е разделено в няколко продуктови категории. Най-интересните модели на компанията са част от Huawei Mate и Huawei P Series. Флагманите от тези серии обикновено се представят през около шест месеца и тази стратегия позволява на Huawei да са успешни в дългосрочен план.

 

1. Какво знаем за смартфоните Huawei Nova 9 и Nova 9 Pro

Китайският производител се фокусира основно върху Nova бранда в средния клас, след като продаде бизнеса с Honor смартфони в края на 2020г. Затрудненията с доставките на компоненти няма да променят стратегията на Huawei, които ще представят два нови смартфона само след броени дни. Това ще бъдат дългоочакваните Huawei Nova 9 и Nova 9 Pro.

Събитието е насрочено за 23 септември, но сега разбираме ключови детайли за смартфоните, благодарение на EqualLeaks. Новите модели ще следват дизайнерски линии заложени в Nova 8 и Honor 50. Базовата версия ще е оборудвана с 6.57-инчов OLED дисплей, който е извит от двете страни и поддържа FulHD+ резолюция от 2340х1080 пиксела.

 

 

2. Microsoft разкри защо Windows 11 работи по-бързо от Windows 10 на един и същ хардуер

Windows 11 ще има променен интерфейс, но също така ще предложи допълнителни оптимизации. По този начин компанията гарантира гарантира по-бърза скорост на работа, дори при по-старите устройства. Вече ви съобщихме за минималните хардуерни изисквания за Windows 11.

От Microsoft си запазват право за допълнителни корекции преди официалната премиера на операционната система през есента. Подобренията в Windows 11 са свързани с интеграцията на ключови функционалности като Dynamic Refresh Rate и Direct Storage.

Тези софтуерни решения ще позволят на платформата да работи по-интуитивно, в сравнение с Windows 10. Оптимизациите в новата операционна система позволяват да използва по-малко системни ресурси, което е свързано с по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия.

 

3. Как да проверим гаранцията на iPhone

iPhone е най-популярната серия премиум смартфони, която винаги се е отличавала с максимално качество, впечатляващ дизайн и уникален софтуер. Собствениците на смартфони на Apple също така могат да станат част от гаранционната програма на компанията. Това предлага допълнителна защита и улеснява евентуален ремонт и подмяна на части.

В случай на неприятен инцидент ще си спестите ценно време и ресурси, ако се възползвате от това предложение на Apple. Потребителите имат достъп до безплатен гаранционен план, както и от премиум абонамента AppleCare+, който може да се закупи до 60 дни след купуването на нов iPhone.

Аpple са създали и специализиран портал, от който можете да видите дали вашето устройство все още е в гаранция. Проверката на актуалния статус изисква няколко кликвания в менюто.

 

 

4. TikTok вече ще ни предупреждава, ако съдържанието е неподходящо или включва сцени на насилие

TikTok създадоха изцяло нова категория за забавление с иновативния формат за кратки видео клипове, който предлагат. Тийнейджърите са основната аудитория на приложението, което вече е социален фенове в глобален мащаб. Няма никакви индикации популярността на TikTok да отшуми скоро и заглавието на ByteDance ще продължи да оглавява водещите класации за приходи и трафик.

Платформата позволява на стотици милиони автори на съдържание всеки ден да проявяват своята креативност, като се забавляват и общуват със своите последователи. Гарантиране на максимално изживяване изисква алгоритмите на мобилното приложение да следят за обидно и неподходящо съдържание. Това е голям проблем и за други популярни социални мрежи.

 

5. Samsung Galaxy S22 Ultra ще има нов дизайн

Корейският производител е изправен пред все по-силна конкуренция в пазара на смартфони. Въпреки продължаващия недостиг на компоненти Xiaomi вече изпревариха Apple и са вторият най-популярен бранд в мобилната индустрия. Аpple представиха скоро iPhone 13 серията, която най-вероятно ще доминира продажбите през следващите тримесечия.

Стратегията на Samsung няма да се различава драстично от настоящата година и се очаква премиерата на Galaxy S22 гамата отново да бъде през януари. Предимствата от възприемането на този подход са няколко. От една страна компанията ще опита да се противопостави по-успешно на iPhone 13, а от друга ще компенсира недостатъчно