Аpple се погрижиха да осигурят впечатляващи подобрения в последната си серия смартфони. iPhone 12 се отличават с елегантен дизайн, по-добри камери, LiDАR сензори и 5G процесори. Тези характеристики определено ги превръщат в най-добрите версии на iPhone досега. Решението на Apple да използват OLED дисплеи и 5G модеми, дори в бюджетните iPhone 12 и iPhone 12 mini също допринася за популярността на серията. 

 

1. iPhone 13 ще е първият смартфон с Touch ID вграден в дисплея и поддръжка на аксесоaрите AirTags

Компанията не планира толкова сериозни промени в тазгодишното поколение на смартфоните, което означава, че ни очакват по-малко новости в iPhone 13. Следващата по-сериозна актуализация по отношение на дизайна ни очаква през есента на 2022г. Въпреки това Apple все още не са се отказали от една интересна иновация, която все още не намира място в смартфоните iPhone 13

 

 

2. Защо Qualcomm купиха Nuvia за $1.4 млрд.

Teхнологичното изложение CES 2021 ни предложи доста атрактивни премиери, но определено не е единственото значимо събитие в индустрията от началото на годината досега. Само преди дни разбрахме, че Qualcomm купува Nuvia за $1.4 млрд. На пръв поглед това звучи като поредната сделка в технологичният сектор, но придобиването може да окаже сериозно влияние върху цялата индустрия.

Съгласно параметрите на сделката целият експертен екип на Nuvia ще се присъедини към Qualcomm. Това е интересно, тъй като повечето от тях имат важна роля в разработката на ARM процесорите, които Apple използва в своите нови устройства.

 

3. Google Play вече ще показва кои Android приложения са популярни

Собствениците на устройства с Android имат достъп до най-разнообразната колекция от мобилни приложения. Google Play предлага и впечатляваща селекция от аудио и електронни книги, музика, филми и подкасти. Онлайн платформата има ключово значение за популярността на Android и неслучайно е обект на постоянни актуализации.

Компанията използва сложни алгоритми с изкуствен интелект и множество филтри, с които да гарантира, че приложенията в Google Play са безопасни за потребителите. Google се справят доста добре с тази задача и успяват да блокират повече от 99% от всички потенциални заплахи за смартфоните с Android.

 

 

4. Вече ще можем да споделяме големи файлове с Microsoft OneDrive

Oблачните услуги предлaгат доста бърз и удобен начин да съхранявате и синхронизирате файловете и документи между всички устройства, които използвате. Microsoft OneDrive е една от най-популярните платформи в този сегмент, която е част от Windows екосистемата на компанията. Ако използвате активно Microsoft Teams за комуникация по време на пандемията можете лесно да запазвате информация в своя профил в OneDrive. 

В момента има лимит от 100GB за изпращане на файлове в облачната услуга. Microsoft планират да увеличат тази стойност допълнително, съобщава МаkeUseOf. Добрата новина е, че скоро ще можем да ъплоудваме и споделяме трансфери с максимален размер от 250GB. Тази информация бе потвърдена от компанията, която твърди, че няма да се налага да плащаме допълнително, за да се възползваме от предложението.

 

5. Huawei представиха лаптопите MateBook X Pro (2021), MateBook 13 (2021) и MateBook 14 (2021)

Huawei вече разкриха плановете си да изградят мащабна екосистема от устройства, които работят с HarmonyOS. Китайският производител ще продължи да инвестира сериозни средства за създаване на ново поколение смарт джаджи, които са свързани към интернет. Специален акцент ще бъдат ултратънките лаптопи от серията MateBook.

Компанията е разработила три нови предложения, които се казват  MateBook X Pro (2021), MateBook 13 (2021) и MateBook 14 (2021). Устройствата се захранват от процесор на Intel от 11-та генерация и са допълнени от независима MX450 видео карта с ниска консумация на енергия. Лаптопите могат да се конфигурират с 2K/3K дисплеи и са базирани на Huawei Sharing функцията.