Мениджърите за пароли са полезни програми, които улесняват безопасния логин в онлайн профилите. Приложенията от този тип запомнят данните и автоматично ги въвеждат всеки път, когато отваряте дадена страница. Това премахва нуждата да запомняте отделните пароли за всеки акаунт.

 

1. Как потребителите избират своите пароли

Вграденият генератор на сигурни пароли позволява с няколко кликвания да създадете и копирате сложни съчетания от символи, за да предпазите максимално своите профили. Поддръжката на биометрични технологии е друга иновация, която предлагат мениджърите на пароли, за да ви спестят усилия и ценно време.

Ново проучване на NordPass показват, че едва 30% от потребителите обръщат достатъчно внимание на паролите, които използват. Половината от анкетираните признават, че включват персонална информация за себе си, когато избират нова парола. 29% от дамите и 25% от мъжете използват имена на членове на семейството, адреси и номера в своите пароли.

 

 

2. Идва ли краят на Google Chrome

Google Chrome е първата асоциация, когато стане въпрос за браузъри за милиони потребители. Това не е случайно, тъй като Chrome технологиите се използва от над 70% от всички хора с достъп до интернет. Алтернативни заглавия като Microsoft Edge, Оpera, Brave и др. също са част от Chromium проекта и споделят идентичен код с Google Chrome.

През последните седмици няколко пъти ставахме свидетели на сериозни заплахи за сигурността на популярния браузър. Подобни уязвимости могат да се превърнат във внушителен проблем, тъй като Google Chrome се използва от 3 млрд. потребители. Компанията често е обвинявана в злоупотреба с монополната си позиция и Chrome не е изключение.

Огромното влияние на Google също така им позволява да заемат позиция, с която могат да диктуват цялостното развитие на уеб пространството. Така например компанията често пренебрегва собственици на онлайн страници и разработчици при избора на поддръжка за определени функции в уеб браузъра.

 

3. Ulefone Power Armor 14 e 6.5" издръжлив смартфон с тройна 20МР камера, Helio G35 процесор и 10 000mАh батерия

Издръжливите смартфони са специфична ниша, която привлича вниманието на все повече хора, заради здравината, която предлагат. Потребителите с динамично ежедневие, любителите на екстремни спортове и работниците на открито са доста активни в тази продуктова категория. Ако се интересувате от подобно устройство няма как да не сте попадали на портфолиото на Ulefone.

Това е добре познат бранд на българския пазар, който предлага разнообразие от смартфони с мощни батерии и атрактивни спецификации, които могат да издържат в екстремни условия. Най-новият представител на портфолиото от устройства нa Ulefone се казва Power Armor 14.  Както всеки член на серията ни очаква впечатляващ живот на батерията.

Новият модел е оборудван с 10 000mAh батерия, която поддържа 18W зареждане. Допълнителни софтуерни оптимизации на Android 11 ще гарантират още повече време с едно зареждане при работа със смартфона. Премиум функция е и опцията за 15W безжично захранване.

 

 

4. Как да рестартирате iPhone, ако бутоните не работят

iPhone е един от най-популярните брандове в световния пазар на смартфони. Устройствата на Apple регистрират впечатляващи продажби и са предпочитан избор за милиони потребители. Дори и да да изпитвате проблeми в работата със своя iPhone винаги може да разчитате на високото качество на обслужване от техническия персонал в магазините на Apple.

Разбира се много често може сами да отстраните проблемите, които възникват при работата със смартфоните. Рестартирането на устройствата е полезно в определени ситуации, тъй като премахва кеш памет и други временни файлове от системните ресурси. Възможно е да го направите, дори ако има повреда с физическите бутони на устройствата.

 

5. Ще има ли промяна в имената на новите смартфони от сериятa Samsung Galaxy S22

Samsung ще представят Galaxy S22 смартфоните в началото на следващата година. Анализаторите твърдят, че премиерата ще бъде през февруари. По този начин компанията ще опита да се конкурира по-успешно с iPhone 13 серията, която вече се продава на пазара.

Корейският производител работи над три версии на Samsung Galaxy S22. Вече бе отложена премиерата на Galaxy S21 FE, като този смартфон може да бъде представен още през януари. В интернет изтекоха данни от типстъра @FrontTron свързани с физическите размери на Galaxy S22 гамата, съобщава SlashGear.

Новата информация уточнява, че средния модел от серията ще се казва Galaxy S22 Pro, а не S22+, както се очакваше досега.