Mozilla разчитат на мрежа от партньорства с външни услуги, които позволяват популярния им браузър да предлага още повече възможности на потребителите. Вероятно най-важното от тях е свързано с Google, които продължават да бъдат търсачка по подразбиране във Firefox. 

 

1. Google ще остане основна търсачка във Firefox, според новото споразумение с Mоzilla

Това е важен елемент от стратегията на Mozilla, тъй като едновременно улеснява потребителите, но също така е солиден източник на приходи за компанията. Конкретното споразумение е с продължителност до 2023г. и според анализатори може да генерира между $400-$450 млн. на година за Mozilla. 

 

 

2. Facebook започва да слива чатовете от Messenger и Instagram

Facebook e влиятелно име в дигиталния свят, в който живеем, тъй като всеки ден свърза стотици милиони потребители по цял свят. Социалната мрежа, обаче е само един от важните компоненти в стратегията на компанията, която включва още Instagram и WhatsApp.

 

3. Apple ще представят бюджетна версия на iPhone 12 в началото на 2021г.

Apple се очаква да представят четири нови смартфона на събитие, което ще се проведе през септември. iPhone 12 ще бъдат първите устройства с 5-нанометрови процесори и поддръжка на 5G технологията. Премиум версиите ще са оборудвани и с LiDAR сензори, като сега разбираме, че компанията работи над още един модел. 

 

 

4. Създателят на пикселите и първото цифрово изображение, Ръсел Кирш почина на 91 годишна възраст

Moбилните устройства предлагат впечатляващи възможности за снимане и правене на клипове. Милиони потребители разчитат на своите смартфони да улавят вълнуващите мигове около себе си, вместо покупката на фотоапарат. Трудно е да си представим съвременния дигитален свят без пикселите, които са ключова характеристика на камерите. 

 

5. Nokia 9.3 PureView, Nokia 7.3 и Nokia 6.3 ще бъдат представени в началото на октомври

HMD Global вече представиха първия си смартфон, който поддържа 5G технологията и това е Nokia 8.3. Устройството вече се продава на европейския пазар на цена от приблизително €500. Toзи модел предлага четворна камера, 6.8" дисплей, Snapdragon 765G процесор и Android 10. 

 

Музика: bensound