Внезапната загуба на данни е стресираща ситуация, която може да се случи в най-неудобния момент. Загубата на данни на локалните дискове винаги е била проблем и случайното изтриване или преформатиране на дисковете остават две от водещите причини за това. 

 

1. Как работи софтуера за възстановяване на изтрита информация от компютъра

Днес съществуват много услуги, които помагат на бизнеса да възстанови повредени или случайно изтрити файлове. Въпреки че никоя услуга не може да обещае 100% възстановяване на данните ви, ситуацията не е толкова безнадеждна, колкото беше в близкото минало, тъй като технологията бързо се развива.

 

 

2. Геймърския смартфон Lenovo Legion ще има двойна система за водно охлаждане с 14 температурни сензори

Aмбициозните планове на Lenovo да представят геймърски смартфон вече предизвикаха голям интерес сред любителите на мобилните игри. Oфициалната премиера на устройството ще стане факт през юли и вече знаем някои детайли за техническите спецификации. 

 

3. В Европа Google Play вече показва съдържание от други държави

Google обикновено категоризират съдържанието в своя онлайн магазин за приложения съобразно локацията. Това е причината да виждате различен софтуер, ако пътувате в чужбина. От компанията твърдят,  че така предлагат по-добро и атрактивно съдържание на собствениците с Android. Все пак има как да изтегляте игри от Google Play, които са блокирани за вашия район.

 

 

4. Всеки засегнат от проблема с батериите на iPhone вече може да получи обезщетение от $25

Аpple е компания, която може да се похвали с лоялна база от фенове по цял свят и тяхната активност е ключовия фактор за популярността на iPhone. Tехнологичният гигант попадна в центъра на съдебен конфликт, тъй като бе обвинена, че умишлено манипулира работата на батериите в старите версии на смартфоните. 

 

5. 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

Време е за още мобилни приложения и игри за любимия телефон. Селекцията на AndroidPIT този път включва няколко игри и забавни приложения за Android и iOS. Фоксуът попада върху забавленията.