Популярното приложение се превърна в невероятен хит сред младата аудитория. TikTok подобри доста рекорди в App Store и Google Play, и продължава да генерира впечатляващ трафик. В началото на август, обаче Доналд Тръмп издаде заповед, с която предостави 45 дни да се намери купувач за бизнеса на TikTok

 

1. Oracle остава основен купувач на TikTok след отхвърлянето на офертата на Microsoft

Ако това не се случи американският президент заплаши, че ще издаде заповед за спиране на операциите на приложението в страната, където TikTоk се използва от над 100 млн. потребители. Разработчиците от ByteDance вече не могат да предлагат заглавието в Индия и не биха си позволили да загубят още един стратегически пазар като САЩ.

 

 

2. Премиерата на Go Pro Hero 9 Black ще е на 16 септември

Компанията ще спази традицията да актуализира атрактивното си портфолио от екшън камери с премиерата на нов модел всяка година. GoPro Hero 9 Black е обект на сериозни спекулации през последните месеци, като премиерата на устройството ни очаква само след броени дни.

 

3. NVIDIA купува ARM от SoftBank за $40 млрд.

Продажбата на бизнеса на TikTok е основна тема в технологичния сектор през последните седмици, но не е единствената сделка в сектора, която заслужава внимание. Още в началото на август научихме, че NVIDIA може да купи ARM за повече от $32 млрд., което със сигурност ще се отрази пряко на двуцифрен брой компании в индустрията.

 

 

4. Xiaomi добавя опция за измерване на пулса с камерите на смартфоните си

Xiaomi представиха официално приложението Mi Health през миналата година. Интуитивният интерфейса на софтуера позволява да откривате ключова информация от своите устройства на компанията. По този начин Xiaomi Mi Health се превръща в един хъб, от който да следите данни за сърдечния ритъм, крачките и други фитнес показатели по време на ежедневната активност.

 

5. Кога смартфоните на Samsung ще получават бъдещи ъпдейти за сигурност

Софтуерните ъпдейти имат много важно значение за смартфоните, тъй като освен нови функционалности гарантират и инсталирането на новите пачове за сигурност. По този начин потребителите могат да се предпазят от най-актуалните заплахи за сигурност и да се защитят от вируси и зловреден софтуер.