Представителите на ЕС обръщат специално внимание на технологичния сектор и по-специално на бизнес операциите на най-големите компании в този бранш. Антитръстовите органи постоянно разследват Google и Facebook в опит да  гарантират правата на потребителите на континента и да защитят личните им данни.

 

1. ЕС подготвят по-стриктни санкции срещу Apple, Amazon, Facebook и Google

Доста често обвиненията към IT гигантите са свързани с нарушаване на принципите на лоялната конкуренция и начина, по който споделят поверителна информация с други компании. ЕС нямат никакво намерение да бъдат толерантни към подобни действия и подготвят още по-сериозни санкции срещу технологичните брандове.

 

 

2. Премиерата на серията Huawei Mate 40 ще е на 22 октомври

Китайският производител от месеци се подготвя усилно за премиерата на новата си серия смартфони от висок клас, която очакваме преди края на месеца. Huawei се надяват да реализират високи продажби на Mate 40 и Mate 40 Pro, въпреки проблемите с доставки на хардуер и търговските санкции.

 

3. Samsung ще представят смартфон с навиващ се дисплей през 2021г.

Samsung продължават да бъдат най-активния производител на гъвкави смартфони. Вече видяхме първите две поколения на подобни устройства. Със сигурност можем да кажем, че  Samsung Galaxy Z Fold 2 и Galaxy Z Flip са едни от най-атрактивните модели, които сме виждали на пазара досега.

Корейският производител експериментира с още по-футуристични концепции. Дизайнерите на Samsung проявяват интерес към премиерата на устройство, което има визия, сходна с тази на моделите от Galaxy Z Fold серията. За разлика от тези смартфони, обаче самият екран ще може да се изважда и плъзга в едната посока.

 

 

4. Google искат да превърнат YouTube в уеб сайт за пазаруване

YouTube е предпочитана дестинация за слушане на музика, гледане на видео трейлъри, както и за откриване на забавни клипове в интернет. Услугата генерира впечатляващ трафик и постоянно ъпдейтва мобилните си приложения, за да улесни своите потребители.

Авторите на съдържание знаят какви са възможностите за монетизиране на акаунтите в YouTube и да предлагат още по-качествено видео на своите последователи. Потребителите могат лесно да поръчат определени продукти използвани в клиповете, чрез линкове добавени в описанието на клиповете YouTube.

 

5. Продажбите на компютри през третотото тримесечие на 2020г. подобриха 10-годишен рекорд

Все повече хора работят вкъщи, заради социалната изолация. Този тренд остава стабилен и през третото тримесечие на годината. От една страна водещите разработчици на приложения за видеоконфернеция постоянно ги ъпдейтват, а от друга се забелязва ръст в продажбата на хардуер.