Xiaomi вече се утвърдиха като един от най-големите производители в световния пазар на смартфони. Една от амбициозните цели пред компанията е да изпреварят Apple и трайно да се настанят на втората позиция. Конкуренцията в мобилната индустрия е много сериозна, като Xiaomi разчитат на разнообразно портфолио във всички ценови класове, за да бъдат успешни.

 

1. Знаете ли, че: Първият продукт на Xiaomi не е бил смартфон

Всъщност смартфоните не са единствените устройства, които произвежда китайския бранд. Xiaomi предлагат множество високотехнологични продукти, сред които електрически скутери, умни домакински уреди, телевизори, лаптопи и много др. Голямата популярност на смартфоните на Xiaomi са причината все повече хора да разполагат с устройства на компанията.

 

 

2. Новият дизайн на Windows 10 ще има различен шрифт и икони

Мicrosoft обмислят няколко интересни визуални промени в следващите версии на Windows 10. Oт компанията искат да освежат интерфейса на операционната система с добавяне на допълнителни елементи. Софтуерните инженери на Microsoft вече са стартирали тестове с непознати досега икони, които се появяват в тестовете версии на Windows 10.

Разработчиците потвърдиха, че много символи от менюто ще изглеждат по различен начин след предстоящата актуализация. Така например иконите за функционалности като Hibernation Mode, Networking и дори флопи дисковете са достъпни под формата на shell32.dll файлове в Windows 10.

 

3. Как да използвате жестовите команди в YouTube

Гледането на мултимедия и видео съдържание е предпочитан начин за забавление на милиони собственици на смартфони. Ако използвате често устройството си в портретен режим вероятно сте изпадали в ситуацията, когато се опитвате да го обърнете, за да включите Full Screen режим. Това изисква не само промяна на ориентацията на смартфона, но също така кликването на бутона за активация на видео излъчването на цял екран.

Добрата новина е, че има много по-бърз и удобен начин да го направите, благодарение на поддръжка за жестови команди, която предлага приложението на YouTube. Tака например може просто да плъзнете пръста си нагоре за активиране на режима на цял екран. В същото време обратно движение ще върне обратно портретната ориентация, информира TheVerge.

Функцията е налична за устройствата с Android от известно време, но доста потребители не знаят за тази интеграция, което е причината да не работят с нея толкова често.

 

 

4. Кога смартфоните на Nokia ще получат ъпдейт към Android 11

HMD Global се опитват да разпространяват максимално бързо софтуерните актуализации към своите смартфони. Това е една от водещите причини да искате да се сдобиете с устройство на Nokia. Oт една страна това гарантира максимална сигурност, а от друга достъп до новите функции в Android.

Компанията не разработва собствен потребителския интерфейс, както другите производители, което улеснява целия процес. В края на миналата година HMD Global публикуваха официално списък с планирани актуализации към Android 11 за смартфоните на Nokia.

Данните разкриват, че собствениците на 15 различни устройства е планирано да се възползват от предимствата на ъпдейта в периода между четвъртото тримесечие на 2020г. и до края на второто тримесечие през 2021г. Въпреки това повече от половината смартфони все още не са получили желаната актуализация.

 

5. HP представи конкурента на новия iMac

Аpple представиха обновена версия на компютрите iMac, която освен поддръжка за 4.5K резолюция може да се конфигурира със седем различни цвята. Потребителите могат да избират между версии с 21.5" и 24" размери и да се възползват от впечатляващата производителност на Apple M1 процесора.

HP са световен лидер в производството на настолни компютри и сега представиха конкурент на iMac (2021). Устройството е насочено към бизнес потребителите и се казва HP EliteOne 800 G8, като попада в категорията "Аll-In-One". Иновативните функции включват алгоритми с изкуствен интелект, които допринасят за намаляване на фоновия шум.