Начините за пътуване до екзотични места по света не се изчерпват само със закупуването на самолетен билет до там. Много доброволци и организации поставят уеб камери в различни точки по света, които излъчват непрекъснато на живо.

Предвид сложните времена, в които живеем поради пандемията, информацията на Make Use Of за уеб камерите, с които може да се наслаждавате на забележителностите по света, може да се окаже любопитна за доста хора.

1. Window Swap

Бюрата в офисите близо до прозорците са сред най-желаните. Има нещо вълшебно и човешко в това да гледате през прозореца, а Window Swap иска да ви позволи да изпитате това удоволствие като ви предлага възможността да погледнете през различни прозорци, по целия свят. На уебсайта хората споделят своята уеб камера, която е насочена да гледа през прозореца на дома или офиса им.

2. Africam

Africam хоства уеб камери разположени до защитени резервати за диви животни в Южна Африка. Включете ги и можете да наблюдавате африкански животни, птици и влечуги в естественото им местообитание. Нещо като виртуално сафари.

Предимството е, че има хора, които отговарят за тези камери и ги насочват в посока където има активност. Но не забравяйте все пак, че изучаването на дивата природа в крайна сметка е свързано с търпение.

3. Webcam Taxi

Webcam Taxi е огромна колекция от уеб камери разположени по целия свят, обикновено поставени на популярни туристически места или интересни места. YouTube е домакин на много от тези видео клипове, което улеснява тяхното стриймване на телевизор.

4. International Space Station Live Stream

NASA постави множество камери на Международната космическа станция и вече можем да се наслаждаваме на космоса през тях. Понякога дори може да имате късмет и да видите екипажа на МКС. Излъчва се в Ustream, можете да стриймвате и на телевизори с подходящото приложение или браузър.

Можете също да посетите NASA TV в YouTube, ако се интересувате от Вселената. Всички мисии, събития, пресконференции и други видеоклипове на NASA се предават тук.

5. r/ControllableWebcams

r/ControllableWebcams предоставя контрол над уеб камерите, които хоства. Типът камера диктува колко контрол имате. Обикновено вие управлявате камерата в продължение на 30 секунди, след което трябва да се откажете от контрола. Повечето контролируеми уеб камери ви позволяват да ги накланяте нагоре и надолу, да ги премествате наляво и надясно и да приближавате или отдалечавате.

Общността има строги правила за недопускане на домашни уеб камери, за да се защити поверителността на хората и да се избягва излъчване на съдържание за възрастни.

 

Вижте как да използвате видеокамерата или фотоапарата си като уеб камера