Chromecast, устройството на Google за включване към телевизор на цена от $ 35 има един забележим дефицит: няма дистанционно управление. Причината е, че можете да използвате своя телефон или таблет като дистанционно управление.

С Chromecast приложението инсталирано на вашето Android или iOS устройство ще можете да настроите своя нов Chromecast, да търсите видеоклипове за гледане и да покаже всичко, което е на екрана, включително и игри. Разбира се, контролът над Chromecast не е ограничен само до приложението Chromecast защото има десетки Android и iOS приложения, които могат да работят с вашия Chromecast. Всичко, което трябва да знаете е кой бутон да натиснете.


От PC World са съставили списък с най-добрите 5 Chromecast трика за вашето Android или iOS устройство.


1. Преименуване на Chromecast

Вашият нов Chromecast вероятно идва от производителя с име като Chromecast8988 например, така че сигурно ще искате да го преименувате. Стартирайте приложението Chromecast, докоснете раздела „Devices“, след това натиснете бутона „Settings“ (този, който прилича на предавка), а след това докоснете „Name“, за да изберете ново име за вашия Chromecast.

2. Персонализиране на скрийнсейвъра

Когато Chromecast работи на празен ход на телевизора ви, той ще показва различни  неподвижни изображения върху екрана. Можете лесно да персонализирате какво да ви показва Chromecast, когато не гледате видеоклипове. Възможностите за избор варират от вашите албуми в Google Photos до снимки от профила ви във Flickr. За целта отворете Chromecast приложението, докоснете раздела „Devices“, след това „Settings“ бутона и накрая „Backdrop“. На следващия екран, вие ще бъдете в състояние да избирате кои снимки да се показват.

 

3. Търсене на видео с гласа си чрез приложението Chromecast

Приложението Chromecast ще ви позволи да търсите видео файлове чрез гласова команда, а също така ще търси за заглавията във всичките си различни Chromecast-съвместими стрийминг приложения, така че няма да се налага да си наемате филм от Google Play ако той е наличен за гледане чрез вашия Netflix абонамент. Как става това? Отворете Chromecast приложението, докоснете иконата на микрофона в полето за търсене, след което кажете името на филм, актьор или режисьор. След това, когато докоснете дадено видео в резултатите от търсенето, приложението ще ви изведе списък на всички стрийминг услуги, от които то е на разположение. След това трябва само да докоснете „Watch“, за да го гледате.


4. Бутона Chromecast

След като стартирате своето Chromecast устройство може да забележите нов бутон на вашите Android или iOS приложения. Това означава, че приложението може да показва филми чрез вашия Chromecast.


5. Играйте игри на вашия телевизор чрез Chromecast

Повечето Chromecast-съвместими приложения, които ще намерите в Google Play или App Store на Apple предлагат стрийминг на видео и музика, но отскоро Google започнаха да предлагат и игри, които можете да играете на телевизора си чрез стрийминг от вашето Chromecast устройство. Има различни игри, сред които са Just Dance Now, Monopoly Dash, Scrabble Blitz, Alien Invaders, Simon Swipe, Wheel of Fortune, и Pongcast.

 

Вижте шест полезни неща, които може да правите с Chromecast