Google Play Store често е една от причините хората да си купуват Android устройства. Магазина за приложения на Google е описван като „рога на изобилието от приложения“. За да се възползвате обаче максимално от всички възможности, които предлага Google Play Store, ще имате нужда от съвети.

 

Благодарение на PC Mag можем да научим повече за тези 5 Google Play трика за всеки Android потребител.

 

1. Инсталиране на приложения, които не се предлагат във вашата страна

За целта ще трябва да инсталирате VPN приложение като Hideninja, Shellfire или Tunnelbear VPN, което ще прикрие вашия IP адрес и ще ви даде дистанционен IP адрес в страна по ваш избор. След това изберете страната, до чийто Play Store искате да получите достъп в VPN приложението и отворете Play Store приложението.

 

2. Управление на вашите устройства в Play Store

Play Store помни всяко едно устройство, от което сте се логвали в профила си. За да управлявате вашите Play Store устройства отидете в страницата с настройките в Google Play в браузъра и ще се появи списък на всички устройства, свързани с този акаунт. Тук можете да промените имената на вашите устройства като чукнете върху ‘Edit’ или да ги скриете от вашите менюта като размаркирате опцията 'Show in menus'.

 

3. Сложете родителски контрол над Google Play

Ако не искате детето ви да изтегля приложения без ваше разрешение, може да се ползвате от тази възможност. За тази цел в приложението Play Store, чукнете ‘Menu’ иконата, след това Settings > Parental controls и плъзнете слайдера до 'On'. Въведете PIN код за родителски контрол, а след това проверете списъка с неща, които детето ви ще може да прави в Google Play както и тези, за които искате да зададете ограничения. Имайте предвид обаче, че след това ще трябва да въвеждате PIN-а всеки път, когато искате да направите нещо, което сте забранили.

 

4. Връщане на приложение, което сме закупили

Може до сега да не ви се е налагало, но вие имате право да върнете приложение, което сте закупили от Play Store. Разбира се, има условия, с които трябва да се съобразите. Ето какво да направите ако сте купили грешно приложение в Google Play.

 

5. Спрете приложенията да се добавят към началния екран на устройството ви по подразбиране

Тази функция е за случаите, когато не искате вашите нови Android приложения да се появяват на началния екран на устройството ви. За целта прекарайте пръст от ляво на дясно по началния екран на Google Play. Изберете ‘Settings’ и махнете отметката до ‘Add icon to Home Screen’.

 

Вижте още как Google се борят със зловредния софтуер в Google Play