Google са доста активни в интеграцията на нови функции в популярния  уеб браузър. Потребителския интерфейс на Chrome претърпя няколко интересни промени през 2020г. Имаме всички основания да смятаме, че Google Chrome ще става още по-добър и следващите месеци.

 

1. Google Chrome ще улеснява споделянето на страници от компютър

Мобилните версии на браузъра са приоритет за компанията, тъй като все повече хора използват смартфоните за сърфиране в интернет. Google вече представиха няколко функции предназначени да улеснят споделянето на съдържание от Chrome за водещите мобилни платформи.

Следващата стъпка е подобни подобрения да станат част и от десктоп версията на уеб браузъра. Последната Canary версия на Google Chrome предлага достъп до нова функционалност с името Sharing Hub. Toзи инструмент вече е наличен за Android и iOS.

 

 

2. Samsung очаква 44% ръст в печалбата през първото тримесечие на 2021г.

Корейският производител прогнозира добро представяне през първото тримесечие, което е свързано със стабилен ръст в приходите. Сложната обстановка в индустрията изглежда няма да се отрази на бизнеса на Samsung през първото тримесечие на 2021г. Водещ принос за прогнозирания ръст в печалбата от 44% ще имат високите продажби на смартфони и телевизори. 

Тези процеси се очакват да компенсират по-ниските продaжби на полупроводници, предизвикани основно от недостига на компоненти. Официалните данни разкриват, че Samsung Electronics oчакват оперативна печалба от 9.3 трилиона корейски вона ($8.32 млрд.) за периода януари-март 2021г. Тази стойност допълва прогнозите на анализатори от Refinitiv SmartEstimate.

 

3. 10 полезни трика в клавиатурата Gboard за Android

Gboard определено е едно от най-добрите приложения-клавиатури за Android. Gboard предлага всичко, от което може да имате нужда от една клавиатура – скорост, надеждност, въвеждане с плъзгане на пръст, печатане с глас, вградено търсене с Google и така нататък.

Gboard предлага и търсене на емотикони и GIF файлове и съдържа функция за въвеждане на многоезичен текст, с която превключвате между езиците при писане. Някои от функциите обаче не са толкова очевидни колкото би трябвало, така че от Android Pit са съставили списък от съвети и трикове, за да получите най-доброто от Gboard.

 

 

4. TikTok вече ще показват автоматично субтитри във видео клиповете

ТikTok е мобилно приложение, което успя да подобри доста рекорди за популярност през последните месеци. Пандемията от коронавирус дори накара потребителите да бъдат още по-активни в своите профили. Невероятният успех на TikTok позиционира заглавието като конкурент на популярни услуги като Instagram и приложенията за споделяне на видео.

Авторите на съдържание разполагат с много ефекти, филтри и допълнителни опции, за да бъдат максимално креативни в TIkTok. Предстоящ ъпдейт ще направи гледането на видео в още по-приятна задача, особено когато не разбират какво се говори в самото видео. Разработчиците от ByteDance са почти готови с опция за автоматично генериране на субтитри в TikTok клиповете.

 

5. 10 безплатни приложения за обмен на файлове и снимки

Работата от разстояние се превърна в норма през последната година. А покрай нея популярност придобиха множество приложения за обмен на файлове, правене на скрийншотове и други практични задачи. Hongkiat ни представя 10 от най-добрите приложения за тази цел.