Intel имат амбициозни планове да бъдат по-конкурентни на AMD в световния пазар на процесори за компютри. Компанията остава уверена, че ще компенсира изоставането от своя конкурент от последните години. Вече ви информирахме, че новият шеф на Intel иска компанията да произвежда по-добри процесори от Apple.

 

1. Intel разработват конкурент на ARM процесорите на Apple и NVIDIA

Технологичният гигант е притеснен от сътрудничеството с ARM, което направи възможно разработката на Apple M1 процесора. В дългосрочен план това може да се превърне в сериозна заплаха за бизнес развитието и позициите на Intel в индустрията. Ново партньорство със SiFive може да се превърне в желаното алтернативно решение за компанията.

Общият им проект се очаква да доведе до създаването на 64-битов процесор, който ще бъде произведен с усъвършенствана 7-нанометрова технология. Въпросната архитектура се разработва като конкурент на ARM-базираните чипове на Apple и NVIDIA. Сътрудничеството ще позволи на Intel да лицензират уникалните технологии на SiFive, за да превърнат проекта в реалност.

 

 

2. Какво трябва да знаем за Ваденско море

Google отбелязват подобаващо Ваденско море с новата драскулка на началната си страница. Всъщност това е интердиална зона разположена в югоизточната част на Северно море. Този термин описва зоната, която е над нивото на водата при отлив и под водата при прилив, което позволява на Ваденско море винаги да е в обхвата на приливите и отливите.

Внушителното биоразнообразие има стратегическо значение за миграцията на птиците, което е една от причините ЮНЕСКО да включат областта в списъка на световното културно и природно наследство. Холандската част от Ваденско море е добавена през 2009г,, като пет години по-късно това се случва и с датските зони.

 

3. Кои смартфони ще имат Qualcomm Snapdragon 888+ процесор

Qualcomm са водещ производител на процесори за смартфони, с които работят голяма част от най-атрактивните устройства с Android. Компанията също така влага сериозни средства в разработката на 5G технологията. Вече си информирахме какви са подобренията в Qualcomm Snapdragon 888+ 5G процесора.

Актуализираната версия на чипа запазва сходна конфигурация, но премиум ядрото oперира на по-висока работна честота от почти 3GHz, в сравнение със Qualcomm Snapdragon 888. Другите подобрения включват шесто поколение Qualcomm AI Engine, който предлага с 20% по-бърза скорост при AI изчислителни задачи.

 

 

4. Най-добрите комерсиални смартфони, подходящи за игра на игри (Видео)

След като публикувахме класацията с Топ 5 на най-добрите професионални геймърски смартфони в света, си замислихме, че реално не всички са чак до такава степен запалени геймъри, че да искат си купят специализиран геймърски смартфон, който е по-голям, по-тежък, свети ярко заради RGB гейминг подсветка и е лишен от много екстри, които имат стандартните смартфони.

 

5. Кои са най-популярните тенденции в TikTok през 2021г

Социалната мрежа TikTok продължава да увеличава своята популярност. Покрай постоянно увеличаващия се брой потребители естествено се оформят и различни тенденции.