Софтуерният гигант публикува официално финансовите резултати за второто тримесечие на календарната годината. Microsoft продължават със стабилното представяне, което се дължи основно на доминацията при облачните услуги и приложенията за продуктивност. Компанията е оптимистична, че резултатите ще бъдат дори още по-позитивни през втората половина на 2021г.

 

1. Мicrosoft oтчитат 47% ръст в печалбата през второто тримесечие

Конкретните данни разкриват, че приходите на Microsoft са отчели ръст от 21% на годишна база и така достигат до $46.2 млрд. Друг важен показател във финансовите резултати е свързан с 47% увеличение в печалбата, която е $16.5 млрд. за периода между април и юни. Това е третото поредно тримесечие, в което компанията надвишава очакванията на анализаторите.

Увеличението достигна до 44% в началото на годината, като Microsoft завършиха 2021г., след като регистрираха 33% по-висока печалба. Облачният бизнес продължава да бъде най-печелившата бизнес дивизия на компанията.

 

 

2. Телевизорите Samsung QD-OLED ще се продават през 2022г.

Samsung са лидер на световния пазар на телевизори, което се дължи предимно на сериозното влияние в премиум сегмента. Още преди две години компанията обяви решението да инвестира внушителните $10.85 млрд. за разработка на QD-OLED TV. Средствата обхващат всички аспекти от научно-развойната дейност необходими да ускорят навлизането на технологията в реални устройства.

Вече са стартирали тестове с първите работещи прототипи на QD-OLED екрани. Ако не възникнат неочаквани затруднения се очаква масовото производство да стартира през третото тримесечие. Един от недостатъците в първите прототипи на Samsung е недостатъчно високата яркост, за да се отговори на актуалните стандарти в индустрията.

 

3. Apple предупреждава за недостиг на компоненти за iPhone 13

Дългоочакваната премиера на iPhone 13 се очаква да стане факт през септември. Подобренията в новите модели вероятно ще ги превърнат в най-продаваните версии на iPhone. Високото търсене в индустрията продължава, но е съчетано с недостиг на компоненти, който създава проблеми на производителите.

Аpple разполагат с една от най-гъвкавите мрежи за доставки на хардуер. Въпреки това е възможно компанията също да стане жертва на продължаващия недостиг на компоненти в технологичния сектор. Припомняме ви, че заради пандемията бе отложена премиерата на iPhone 12 с няколко месеци.

Компанията ще опита да предотврати подобно забавяне с тазгодишното поколение на смартфоните. Високопоставените служители на Apple вече дискутират активно възможностите да се справят с недостига на компоненти и да представят iPhone 13, съобразно първоначалните си планове.

 

 

4. 5 трика в YouTube, които може си заслужава да пробвате

 

YouTube е цяла една вселена, изпълнена със забавни клипове за домашни любимци, знаменитости и куп полезни съвети. Въпреки че YouTube не е единственият сайт за споделяне на видео, той е един от най-популярните сайтове в света.

YouTube безспорно е изключително популярна услуга, но е факт също така, че потребителите не се възползват максимално от всички възможности, които им предлага тя.

 

5. Какво да правим, ако Google Play Services изразходва батерията на смартфона

Google Play Services е един от най-важните системни процеси в Android. На него се осланят много от функциите и възможностите на Android, включително и системи за сигурност и ъпдейти. Като цяло Play Services работи доста добре, но понякога може да прояви проблеми.