EMUI е името на потребителския интерфейс, който Huawei използва в своите смартфони. Новите версии на софтуера са базирани на подобренията в Android и предлагат допълнителни функционалности. Последният ъпдейт се казва EMUI 11 и е базиран на Android 10.

 

1. EMUI 11 ще бъде последната версия на интерфейса преди Huawei да преминат към Harmony OS

Google вече започнаха да разпространяват актуализациите към Android 11, но подобренията в операционната система могат и да не станат част от интерфейса EMUI. В момента Huawei са притиснати от търговските санкции на американското правителство, които блокираха нормалните доставки на хардуер до компанията.

 

 

2. AMD купува производителя на чипове Xilinx за $35 млрд., за да задълбочи конкуренцията с Intel

AMD се развиват с невероятни темпове през последните финансови тримесечия за сметка на своя най-голям конкурент. Компанията изпревари Intel в стратегически продуктови категории и очакват солидни продажби и през 2021г. Процесорите от AMD Ryzen серията са популярен избор във всички ценови сегменти и това е едно от сериозните предимства пред Intel.

 

3. Какво да направим за да подобрим сигурността на смартфон с Android

Android има много предимства, но и някои проблеми. Един от тях е, че хакерите постепенно намират начини да се възползват от отворената платформа и да създават различни вируси и атаки за устройствата с Android. Затова е препоръчително потребителите да имат антивирусен софтуер, който да осигурява поне известна защита от вируси и други зловредни кодове.

 

 

4. Нова функция във Facebook ще улеснява комуникацията със съседите ни

Социалната дистанция създаде доста ограничения в традиционното ежедневие, особено когато става въпрос за реални контакт с други хора. Най-безопасният вариант е да прибегнете до приложения за видеоконференция като бърз, удобен и сигурен начин за общуване по време на пандемията.

 

5. Функцията за видео чат в Tinder вече е достъпна за всички потребители

Tinder е популярна платформа, която вече промени животa на доста хора по цял свят. Приложението за запознанства е доказателство, че има по-умни начини да общуваме с непознати хора онлайн. В момента има разнообразие от подобни заглавия, но определено Tinder си остава като предпочитано решение за откриване и запознанство с вълнуващи личности.