Oфициалната премиера на WIndows 10 стана факт през 2015г. Тогава компанията си постави доста амбициозна цел, а именно да достигнат 1 млрд. активни устройства до лятото на 2018г. В крайна сметка Microsoft не успяха да преминат границата от толкова инсталации в посочения срок.

 

1. Знаете ли, че: Над 1.3 млрд. устройства вече работят с Windows 10

Разпространението на Windows 10, обаче продължава по план и заветната цел бе достигната през март 2020г., когато компанията потвърди, че има 1 млрд. активни устройства с операционната система. Операционна система се предлага в повече от 200 държави по цял свят, като разработката се подпомага от 18 млн. регистрирани членове на Windows Insider програмата.

Потребителският интерфейс на Windows 10 е оптимизиран да работи с разнообразни устройства, включително компютри, лаптопи и таблети. Според официалните данни има повече от 80 хил. различни конфигурации и модели, които оперират с новия софтуер на Microsoft и се продават в търговската мрежа.

 

 

2. Как да проверим дали личните ни данни са компрометирани в Интернет

Хакерските атаки са ежедневие и могат да доведат до доста проблеми, особено ако успеят да откраднат важни лични данни. Google и Apple помагат на потребителите като им предлагат повече функции и възможности за защита, но все пак няма пълни гаранции. Затова човек трябва да проверява от време на време дали личните му данни не са компрометирани онлайн и NextPIT ни дава насоки в тази сфера.

 

3. Най-полезните трикове за Google Play

Когато мобилните устройства започнаха да заливат пазара едва ли някой си е представял до каква степен те ще повлияят на манталитета на потребителите и на техните ежедневни навици. С усъвършенстването на самите устройства и добавянето на различни подобрения в хардуерните спецификации на джаджите обаче, предимствата на мобилните приложения станаха все по-актуални.

Потребителите осъзнаха огромната им полза за работата и свободното си време и започнаха все повече да разчитат на тях за най-обикновени задачи. Постепенно, познаването на особеностите на онлайн магазините за мобилни приложения стана приоритет.

 

 

4. Intel са продали рекорден брой процесори за лаптопи през първото тримесечие на 2021г.

Intel са с възползвали максимално от процесите на възстановяване на индустрията от началото на календарната година. Компанията продължава да се конкурира с AMD, които през последните тримесечия доминират пазара на компютри. Технологични проблеми, които бавят първите 5nm процесори на Intel са в основата на успеха, който регистрира най-големият им конкурент.

Още в началото на годината ви съобщихме, че новият шеф на Intel иска компанията да произвежда по-добри процесори от Apple. Това е само една бизнес възможност, която Пат Гелсингер ще опита да използва, за да направи компанията по-успешна. В свое изявление пред инвеститорите най-важния човек в структурата на Intel сподели, че пазара на компютри се стабилизира през първите месеци на 2021г.

 

5. Google са спечелили почти $18 млрд. само за три месеца

Alphabet публикуваха официално финансовите си резултати през първото тримесечие на годината. Компанията успява да изненада анализаторите с по-добро представяне от първоначалните очаквания. Публикуването на данните доведе до 4.5% ръст в акциите на Alphabet на борсата.

Така например общите приходи на компанията за януари-март достигат до $55.3, което представлява с 34% ръст на годишна база. Необичайно високата активност на потребителите има основна роля за увеличението на приходите от реклама за същия период. Приходите от търсачката продължават да бъдат впечатляващи и достигат до $31.9 млрд.