Новите смартфони ще се отличават с редица подобрения, които няма да са ограничени единствено до хардуера. Huawei P50 и Huawei P50 Pro ще предложат още по-атрактивен дизайн и ще имат по-впечатляващи камери. Сътрудничеството с Leica ще продължи, което ще ги превърне в едни от най-добрите устройства за мобилна фотография.

 

1. Премиерата на смартфоните от серията Huawei P50 ще бъде през май

Търговските санкции затрудниха сериозно компанията, която ще разчита на Huawei P50 серията, за да възстанови загубените си позции при смартфоните. Очакванията са Huawei P50 Рro да има камера система с 200x приближение, с която ще превъзхожда своите конкуренти.

 

 

2. Лаптопите HP Envy x360 15 (2021) ще се продават с процесори на Intel и AMD

НР aктуализираха своето портфолио от лаптопи с бранда Envy с премиерата на нови 15" и 17" модели. Потребителите ще могат да конфигурират HP Envy x360 15 (2021) с Tiger Lake процесори от 11-та генерация или с AMD Ryzen 5000U процесори. По-големият модел със 17" екран също получава ъпгрейд и вече ще е наличен с по-мощна дискретна видео карта.

Бъдещите собственици на HP Envy x360 15 ще могат да се възползват от обновения тракпад, който покрива с 19% по-голямо пространство и е разположен в по-централна позиция на корпуса. Новият модел е по-тънък и лек от своя предшественик и щe се продава с 256GB NVMe SSD и 512GB NVMe SSD дискове.

 

3. Най-добрите приложения за редактиране на снимки за смартфони с Android и iOS

Снимането е една от най-популярните дейности със смартфоните. Хората правят много снимки с телефоните си, но често се налага да обработват кадрите на компютър, защото няма подходящи приложения за редакция. Това вече не е така и софтуерът е много развит и се възползва подобаващо от все по-мощния хардуер на мобилните устройства. GizChina ни представя няколко от най-добрите приложения за редактиране на снимки за Android и iOS.

 

 

4. Снимки разкриват дизайна на новия Notch на iPhone 13

iPhone 13 ще е оборудван с няколко нови технологии, но не се очаква да въведе съществени промени по отношение на дизайна. Teхнологичният гигант ще заложи на сходни дизайнерски линии с iPhone 12 и ще се насочи предимно към хардуерни подобрения в новата серия. Това означава, че всички версии на iPhone 13 ще имат същия корпус и плоски краища, както настоящите смартфони.

Apple също така планират да намалят големината на Notch прореза в горната част на дисплея. За да постигнат този ефект инженерите на компанията се променили позицията на основния приемник, който ще гарантира по-компактен модул. На този етап компанията все още не разполага с ефективен метод за скриваме на сензорите и преднага камера в самия дисплей, което налага интеграцията на Notch.

 

5. 8 полезни трика във Facebook, които може би не знаете

Много хора напоследък обръщат гръб на Facebook. Проблемът с фалшивите новини, скандалът с личните данни на потребителите и продължаващите проблеми с поверителността доведоха до разпадане на доверието в компанията.

Мрежата обаче все още предлага най-добрият начин да поддържате връзка със стари приятели и роднини, които са далеч от вас. Така че, ако никога не сте имали профил във Facebook, но сте решили, че сега е времето да се присъедините към 2,2 милиарда активните месечни потребители, има някои неща които трябва да знаете.