Facebook е технологичен гигант с доста противоречива репутация. Създателите на най-голямата социална мрежа стават обект на все повече критики. Причините са свързани със сигурността на личните данни и начина, по който се съхранява информацията на потребителите. През последните години няколко пъти станахме свидетели на изтичане на поверителни данни за милиони потребители.

 

1. Facebook ще смени името си до края на октомври

Въпреки опитите на Facebook темата продължава да е доста деликатна и да генерира негативно мнениe сред много хора. Бъдещите планове предвиждат сливането на Messenger, WhatsApp и Instagram в една обща платформа. Този процес вече започна, но ще отнеме години преди да бъде завършен.

Компанията не крие интереса си към технологиите с добавена и виртуална реалност, които ще имат все по-голямо значение в живота на милиони потребители.

 

 

2. Как да отворим и редактираме EXIF данните на снимки от Аndroid смартфон

Смартфоните революционизираха начина, по който снимаме вълнуващите мигове около себе си. Мобилната фотография се развива с невероятни темпове, но също така крие рискове, тъй като всяка снимка съдържа уникални метаданни.

ЕXIF представлява съкращение от "Exchangеable Image File Formаt" и е файлов формат с детайли за времето, когато е направена дадена снимка, модела на устройството, настройките на експозицията и др. Популярността на смартфоните доведе до добавянето на информация за локация в изображенията, които споделяме онлайн. Камера приложенията често включват функция, която по подразбиране добавя данни за геолокацията.

 

3. Какво да правим, ако имаме проблеми с Wi-Fi връзката в Windows 10

Вече няма модерен дом, в който Wi-Fi да не е наличен. Безжичната мрежа е много удобна и полезна, но понякога може да има проблеми с нея. Често първоначалната реакция на всеки, е да потърси проблема в рутера или връзка. Понякога обаче причината може да е в Windows 10. MakeUseOf ни дава няколко съвета какво да правим при проблеми с Wi-Fi връзката при Windows 10.

 

 

4. Смартфоните Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro предлагат качествени камери, процесор Google Tensor, Аndroid 12 и добри батерии

Дългоочакваното събитие на Google доведе до премиерата на Pixel 6 серията от смартфоните. Двете устройства се отличават с атрактивни подобрения на камерата и са първите, които работят с Google Tensor процесора. Минималистичният дизайн на корпуса се допълва от смарт цветните теми, с които можете да персонализирате интерфейса на смартфоните.

Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro използват Android 12 и интересните оптимизации в Material You дизайнерската философия. Когато изберете уолпейпър ще видите как всички елементи от UI и системните менюто се променят в синхрон и така допълват изживяването на потребителите.

 

5. Публикациите в Instagram от браузъра стават реалност

Популярното приложение подготвя премиерата на няколко нови атрактивни функции, които ще са достъпни за потребителите в следващите седмици. Moбилните устройства са основно средство за достъп до Instagram, но има и доста хора, които се логват от десктоп устройства. Именно заради това е странно, че не е налична функция за ъплоуд на публикации от уеб браузърите.

От началото на пандемията все повече потребители сърфират в своите акаунти от по-големите екрани на компютрите. Все пак от Instagram са наясно, че това е едно от най-желаните подобрения в приложението и от месеци експериментират с подобна интеграция. Добрата новина е, че тестовете са във финалната си фаза и скоро ще можем да качваме публикации в Instagram от десктопите.