Microsoft вече насрочиха голямо събитие на 24 юни. Тогава ще разберем как изглежда новата версия на Windows. Операционната система е водеща тема в технологичната индустрия през последните седмици. В голяма степен интереса е предизвикан от желанието на компанията да представи Windows 11.

 

1. Ето как ще изглежда Windows 11

Новата платформа ще предложи най-сериозния редизайн от премиерата на първата версия на Windows 10. Toва се случи през 2015г. и изглежда Microsoft са готови със следващата голяма актуализация. По-малко от две седмици преди официалната премиера на Windows 11 в интернет се появиха няколко скрийншота, които ни разкриват как ще изглежда интерфейса.

Прави впечатлени, че дизайнерските линии взаимстват идеи от WIndows 10X. Tази версия на операционната система бе разработена за устройства, които имат два дисплея и хибридни форм фактори. Минималистичните UI елементи на Windows 11 променят визията на лентата със задачите, както и на традиционното Start меню, информира xdad-developers.

 

 

2. Mоже ли недостигът на чипове да доведе до създаване на пазар за фалшиви процесори

Световната индустрия продължава да е разтърсвана от големи проблеми, които са предизвикани от недостига на хардуерни компоненти. Първоначално ситуацията засягаше само определени производители, но вече обхваща все повече пазарни сегменти. Най-продаваните устройства, включително смартфони, конзолите Sony PS5 и Xbox Series X също не успяват да доставят необходимите компоненти за очакваното високо търсене.

Опитите на големите IT компании и представителите на веригата за доставки не успяват да намерят ефективно решение. Стабилизиране не се очаква преди началото на следващата година, което тепърва ще създава допълнителни затруднения. Анализаторите имат противоречиво мнение с каква продължителност ще бъде хардуерната криза.

 

3. Коя ще е следващата революция при камерите на смартфоните

Смартфоните промениха много неща в ежедневието на хората. Едно от тях е правенето на снимки. Дебатът за това дали смартфоните могат да заместят напълно самостоятелните фотоапарати се води от години и е с доста ясни тенденции, отбелязва Phonearena. Например фактът, че през 2020 г. продажбите на фотоапарати са с 87% по-малко спрямо 2010 г.

Производителите на смартфони отделят много време и усилия за развитието на камерите в мобилните устройства. Доста от производителите на фотоапарати също се преориентираха и вече предлагат модули за смартфони. И макар камерите на смартфоните да са доста развити, все още има какво да се желае от тях. 

 

 

4. Нова технология ще зарежда литиево-йонните батерии за десет минути

Литиево-йонните батерии намират масово приложения в индустрията и са основната технология за производство на тези ключови компоненти в мобилните устройства. Батериите от този тип имат редица предимства, но също така крият рискове, тъй като в определени ситуации могат да прегреят и да избухнат в пламъци.

Учените тестват различни методи, с които не само да подобрят сигурността, но и да увеличат допълнително капацитета на литиево-конните батерии. Безопасността е специален приоритет, тъй като е необходимо да се гарантира, че няма да възникне загряване или друг проблем. Експерти на Nanyang Technological University създадоха нов метод за бързо зареждане на литиево-йонни батерии.

 

5. Топ 20 на най-скъпите серийни супер автомобили в света за 2021 година

Топ 20 на най-скъпите серийни супер автомобили за 2021 година. Това е класация, която със сигурност ще ви бъде интересна. В нея Digital.bg ще ви покаже невероятни автомобили, които могат да бъдат определени като произведения на изкуството и на инженерната мисъл. Ако очаквате, че ще ви покажем автомобили, които струват няколко страхотен апартамент в София за няколко стотин хиляди лева, то сте в голяма грешка. В нашата класация ще бъдат включени наистина скъпи автомобили, за по няколко милиона.