YouTube винаги е била платформа, която обещава дълги часове забавление на потребителите. Освен традиционните музикални клипове, интервюта и документални филми можете да откриете атрактивно съдържание в редица категории и жанрове. Най-популярната видео услуга в интернет постоянно стимулира авторите да бъдат още по-креативни и да ъплоудват още по-качествени клипове в YouTube

 

1. Kонкурентът на TikTok - YouTube Shorts вече е достъпен за потребителите

Това е ключов аспект от активността ни във видео платформата основно заради разпространението и генерирането на приходи от реклама. Невероятният успех на TikTok принуди доста платформи да започнат да интегрират възможности за създаване и споделяне на кратки видео клипове. Младата аудитория изглежда силно заинтересована от идеята да качват видео с дължина не повече от 15 секунди, което е допълнено от съответното музикално оформление.

 

 

2. Какви са новостите в геймърските лаптопи Lenovo Legion 7i и Legion 5i Pro

Lenovo актуализираха портфолиото си от атрактивни лаптопи за гейминг с премиерата на две нови предложения. Моделите се казват Legion 7i и Legion 5i Pro. Техническите им спецификации включват големи 16-инчови дисплеи с QHD резолюция и съотношение на екрана от 16:10.

Любимите ви заглавия ще изглеждат впечатляващо на екраните, които поддържат 165Hz честота за опресняване на кадрите, както и технологията NVIDIA G-Sync. Високата производителност ще се гарантира от Core-H процесори от 11-та генерация. Lenovo Legion 7i и Legion 5i Pro са първите лаптопите, които могат да се конфигурират с GeForce RTX 3050 и GeForce RTX 3050 Ti.

 

3. Най-добрите програми за откриване на дублиращи се файлове

Независимо какъв е капацитетът на хард диска на компютъра ни рано или късно идва момент, в който той се оказва недостатъчен за нашите нужди. Един от начините да увеличите свободното пространство е като премахнете дублиращите се файлове.

Става въпрос за файлове, които неизбежно се появяват след известно време по различни причини. За да откриете дублиращите се файлове на компютъра си обаче ще имате нужда от подходяща програма.

Такива разбира се, има много, но не всички са еднакво добри. Благодарение на Life Hacker можем да разберем кои са най-добрите инструменти за откриване на дублиращи се файлове.

 

 

4. Как влияе новата функция за проследяване в iOS 14.5 върху Facebook

Apple вече разпространяват дългоочаквания ъпдейт към iOS 14.5 за съвместимите устройства по цял свят. Актуализацията предлага разнообразни подобрения, включително нови емоджита, повече Siri опции и поддръжка за AirTags. Най-голям интерес предизвика интеграцията на App Tracking Transparency.

Тази функционалност е създадена с идеята да предостави по-голям контрол над личните данни, които споделят потребителите. Както името подсказва App Tracking Transparency разкрива каква информация събират мобилните приложения. Всеки собственик на iPhone освен това ще може да прецени дали да се съгласи и да предостави достъп до съответните разрешения.

 

5. Как да изтрием всички снимки в iPhone наведнъж

Смартфоните успешно изместиха любителските фотоапарати. Всеки притежател на умен телефон има огромен брой снимки, които пази в устройството си. Понякога обаче архивът става твърде голям с еднообразни снимки, които могат да се изтрият. CNET ни показва как можем да изтрием всички снимки в iPhone наведнъж, а не една по една, както е стандартната функция на устройството.