Видео картите са един от най-търсените продукти в технологичната индустрия през последните месеци. Процесите на стабилизиране вече позволяват на потребителите да купуват хардуер на по-изгодни цени. Поевтиняването не се развива с еднакви темпове в различните държави, но позитивните трендове са налице.

 

1. Видео картите на NVIDIA стават по-евтини, докато цените на AMD се увеличават

Любопитното е, че ситуацията се различава при отделните производители. Така например цените на видео картите на NVIDIA намаляват, докато тези на AMD продължават да се увеличават. Заключението е от доклад на 3D Center, които анализират пазарните процеси от началото на годината досега.

Водещ тренд е, че видео картите на NVIDIA са по-скъпи от конкурентните продукти от AMD през 2021г. В някои случаи разликата достигна до изумителните 304%, но сега ситуацията се променя драстичн.

 

 

 

2. Как лесно да превключваме между акаунти в Google Chrome от смартфона

Google позволяват на потребителите да синхронизират данни, снимки и настройки между различните профили. Логването в един акаунт е подходящо да споделите още история на браузване, отметки, събитията в календара, плейлисти в YouTube и много др. Разбира се има много хора, които активно работят с повече от един профил, като най-често така разделят личната от служебната комуникация.

Ако използвате няколко акаунта в Google разполагате с още по-голяма гъвкавост при достъпа и управлението на информацията. Някои от приложенията на компанията не изискват логин, но повечето от тях имат подобно изискване. Потребителите имат достъп до много полезна функция, която бе представена още преди две години.

 

 

3. Премиера на смартфона Xiaomi Mix 4 - ревю с първи впечатления, коментари и цена

Преди броени часове се състоя световната премиера на смартфона Xiaomi Mix 4. Като един истински флагман, той предлага на потребителите редица топ технологии, включително и такива, които виждаме за първи път при марката.

Например един от ключовите елементи при Xiaomi Mix 4 е вградената под дисплея селфи камера, която не нарушава зрителната му площ. Още преди премиерата на смартфона, благодарение на различни течове на информация, в публикации в Digital.bg коментирахме възможността Xiaomi да ни изненадат на 10 август с такова нововъведение при смартфоните си и ето, че догадките се оказаха вярни.

Технологията по която китайският технологичен гигант е вградил камерата под дисплея на Mix 4 се казва CUP. Абревиатура, зад която стои "Camera Under Panel". Като тя е малко по-различна от подобните технологии на други производители и съвсем скоро се надяваме да тестваме в реални условия, когато телефонът дойде при нас за обстоен тест.

 

 

 

4. iPhone 13 ще поддържа Portrait Mоde и ProRes режими за видео

Apple се очаква да предложат поне три сериозни ъпгрейда на камерата в iPhоnе 13 серията, която ще видим през септември. Новите смартфони ще използват обновена система за филтриране, която подобрява цветовете в снимките. Собствениците на устройствата също така ще могат да се възползват от видео версия на Portrait Mode функцията.

Припомняме ви, че iPhone 7 Plus е първият смартфон, който поддържа Portrait Mode. Добрите отзиви на потребителите превърнаха функцията в неизменна част от всяка нова версия на iPhone през последните пет години. Активирането на Portrait Mode позволява да поставите човека, който снимате във фокус и да затъмните фона, или т.нар. "боке ефект".

Новото поколение на iPhone ще предложи сходна функционалност при запис на видео, която се разработва с кодовото име Cinematic Video, съобщавa Bloomberg. Самият ефект ще е възможен с Depth Sensor-а на камерата, като потребителите ще могат да изберат степента на замъгляване след видео записа.

 

5. Как да настроим Windows 10 да инсталира ъпдейтите за по-късно

Собствениците на устройства с Windows вероятно са запознати с агресивната система на ъпдейти, която отличава операционната система. Мicrosoft понякога актуализират компютрите, когато най-малко очаквате или не ви оставят алтернативна възможност при рестартиране. Със сигурност тази практика не допада на много хора, които биха искали да не избързват с някои ъпдейти на Windows 10.

Причините са многобройни, като често са мотивирани от неочаквани проблеми, които възникват в работата на устройствата след ъпдейт. Oт Microsoft не предлагат възможност за напълно спиране на актуализациите, като максималния период за забавяне е 35 дни. В същото време е активирана функция по подразбиране, която инсталира ъпдейтите след период от седем дни.