Google засега се въздържат от популярния тренд да оборудват смартфоните си с тройни и четворни задни камери. Компанията поддържа мннението, че наличието на по-малки сензори няма да се отрази на качеството на снимките и видео продукцията. По този начин Google дават приоритет на софтуерните алгоритми и иновации, за сметка на интеграцията на повече хардуерни модели.

 

1. Google Pixel 6 ще има селфи камера с 4K резолюция

Последният смартфон от висок клас е Google Pixel 5, който разполага с основен 12.2-мегапикселов сензор с 1/2.55" големина, 27mm еквивалент, f/1.7 апертура и 16МР UltraWide допълнителна камера с f/2.2 и 107-градусов зрителен ъгъл. Система за двоен автофокус и оптична стабилизация на изображенията се грижат за заснемането на стабилни и фокусирани кадри. 

 

 

2. Samsung ще представят смартфоните Galaxy A52 и Galaxy A72 на 17 март

Samsung имат силно влияние при премиум смартфоните, но предлагат и разннообразно портфолио от устройства в средния ценови клас. Потребителите имат достъп до атрактивни предложения от Galaxy A серията, които често използват функции от по-скъпите модели на компанията. По този начин собствениците на смартфони с бранда могат да изпробват софтуерни иновации, които са част от флагманите на Samsung.

Представителите на гамата Galaxy A винаги са се отличавали с атрактивен дизайн, добри камери и изгодна цена. Интеграцията на процесори с поддръжка на 5G технологията допълнително ги превръща в още по-добро решение за потребителите. Настоящата година няма да е изключение и ще е свързана с премиерата на най-добрите смартфони от бранда Galaxy A досега.

 

3. 10 полезни трика в Google Chrome за смартфони с Android

Ако имате Android смартфон, много е вероятно да използвате браузъра Chrome. Той е удобен и лесен за използване, а с помощта на съветите на Android Police ще работите с него още по-бързо. Chrome има много скрити функции, които може да сте пропуснали, за това разгледайте тези полезни трикове.

 

 

4. Huawei P50 ще е първият смартфон с предварително инсталиран HarmonyOS

HarmonyOS постепенно се превърна в най-важния продукт на китайския производител. Мобилната стратегия на Huawei вече е изцяло фокусирана върху новата операционна система. Още в края на миналата година бета версията на операционната система HarmonyOS 2.0 стана достъпна за разработчиците. Това е стратегически етап от желанието на компанията да превърне платформата в реална алтернатива на Android.

Потребителите на Huawei също така имат достъп и до разнообразна колекция от приложения в App Gallery - онлайн магазин за приложения, който е базиран на HMS услугите. Развитието на екосистемата, която да направи Harmony OS третата на най-популярна мобилна платформа може да включи и другите китайски производители на смартфони.

 

5. Как да скрием номера си за Android или iPhone

Много мобилни оператори по света поддържат бързите и лесни команди със „звезда“. Чрез тях потребителите могат да активират различни услуги, например да скрият номера си, съобщава Lifewire. Използването на кода *67 ще направи точно това, но трябва да се въвежда при всяко набиране на номер. Ето как да го използваме в Android и iOS през настройките на смартфоните.