Свети Валентин е само след няколко дни. Измислихте ли вече подарък за своята половинка? Винаги можете да минете покрай някой магазин и да купите букет цветя или изискано червено вино, но не заслужава ли човекът до вас нещо по-специално? Нещо, което ще издържи по-дълго и което няма да е тясно обвързано с един единствен ден в годината?

 

1. Изгодни смартфони, подходящи за подарък за Свети Валентин

Празникът на влюбените е чудесна възможност да изненадате половинката си с неочакван подарък. Ако сте любители на технологиите имате вариант да изненадате любимия човек с покупката на умна джаджа, като например смартфон.

 

 

2. Xiaomi Mi 11 Lite ще има 6.55" дисплей със 120Hz, тройна задна камера и Qualcomm Snapdragon 732G процесор

Xiaomi предлагат атрактивно портфолио с предложения във всички ценови сегменти. Бюджетните устройства на компанията се радват на голяма популярност. Впечатляващи смартфони като Xiaomi Mi 11 са добър пример за желанието на компанията да стане по-влиятелен фактор и при флагманите.

Премиерата на първия смартфон с 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор само показва колко амбициозни са плановете на Xiaomi. Стратегията на компанията ще включва премиерата на трети модел с бранда Xiaomi Mi 11, който ще фокусиран към масовия потребител.

 

3. Аpple Maps вече позволява да докладваме инциденти на пътя и ограничения на скорост

Apple Maps е конкурентно приложение за навигация, което е предварително инсталирано на iOS устройствата. Компанията влага много усилия, за да превърне заглавието в достатъчно добра алтернатива на Google Maps. Последният ъпдейт предлага още една интересна функционалност, която вероятно ще допадне на потребителите.

За да се възползвате от последните новости в Apple Maps е необходимо да актуализирате към iOS 14.5 Beta. След това ще можете да използвате една от най-полезните функционалности на Waze и Google Maps. Tова е опцията да докладвате за инциденти и опасности на пътя, както и за ограниченията на скоростта в различните райони.

 

 

4. Кои са най-големите купувачи на процесори

Втората половина на изминалата година бе свързана с премиерата на много нови устройства в различни продуктови категории. Тези процеси допринесоха сериозно за възстановяването на индустрията след стагнацията през първите месеци на 2020г. Съвсем логично водещите технологични компании са отделили значителни средства за покупка на хардуер през последните тримесечия.

Данните на Gartner разкриват, че Apple е най-големият купувач на полупроводници в света. Компанията разполага с 11.9% пазарен дял, което представлява 24% увеличение, в сравнение с представянето преди година. Samsung е вторият най-активен производител по този показател. Корейския гигант е генерирал 8.1% от всички продажби и отчита ръст от 20.4%.

 

5. Първият гъвкав iPhone ще има дизайн подобен на Samsung Galaxy Z Flip

Apple винаги са имали репутацията на компания, която обръща специално внимание на качеството и е сериозен източник на иновации в индустрията. Популярните устройства от сериите iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch и iMac са добро доказателство за начина, по който технологиите улесняват ежедневието ни.

Финансовият капитал, с който Apple разполагат им позволява да инвестират в нови пазарни ниши, като устройства добавена реалност и самоуправляващи автомобили. Това са само някои от сферите, в които компанията виждат най-голям потенциал за бъдещо развитие.