Видеоклиповете могат да са в най-различни фомати, което понякога създава известни проблеми на потребителите. Причината е, че не всички устройства и приложения поддържат някои формати. За щастие, има много удобни приложения, които могат да помогнат в тази ситуация.

 

1. Най-добрите приложения за конвертиране на видео за Android, iOS и Windows

Това са пет приложения, които могат бързо и лесно да конвертират клипове в най-различни формати. Приложенията са налични за Android, iOS и Windows.

 

 

2. Започна разпространението на Windows 10 May 2020 Update

Собствениците на устройства с Windows 10 вече няма да им се налага да чакат следващият голям софтуерен ъпдейт за платформата. Причината е, че Microsoft стартират от днес разпространението на дългоочакваната актуализация. Windows 10 May 2020 Update предлага редица подобрения, сред които Windows Subsystem for Linux 2 и оптимизации на услугата Cortana.

 

3. Как да споделим местоположението си от Android телефон

Google Maps има функция, която ви позволява да споделяте местоположението си от Android телефон с контактите си. Това е огромно удобство ако сте се уговорили да се срещнете на непознато място.

 

 

4. Защо трябва задължително да инсталираме новата версия на Zoom до 30 май

Разработчиците на Zoom в продължение на седмици работят на голяма актуализация за сигурност, якото да гарантират още по-добра защита срещу вируси и хакери. Така компанията иска да отговори подобаващо на някои проблеми, които възникнаха в работата на приложението през последните седмици. 

 

5. Братът на Палбо Ескобар заведе дело срещу Apple за $2.3 млрд.

Роднините на Пабло Ескобар едва ли са първата асоциация, която ви хрумва, когато става въпрос за мобилни устройства. Въпреки това още в края на миналата година ви съобщихме, че братът на Пабло Ескобар представи Escobar Fold 1 - първият издръжлив смартфон с гъвкав дисплей.