Google въведоха сериозна промяна в своята стратегия с премиерата на Tensor процесорa. Това са първите чипове на компанията, които са разработени да оптимизират и подобряват работата на Pixel 6. По този начин Google се опитват да дублират бизнес модела на Apple, които опитват да налагат максимален контрол над своите устройства.

 

1. Google ще конкурират Apple Watch със собствен смарт часовник през 2022г.

От дълго време се спекулира с идеята, че можем да видим умен часовник с бранда Pixel. На този етап не сме станали свидетели на подобна премиера. Все пак компанията не се е отказала от концепцията. Според данни на BusinessInsider премиерата на първия подобрен продукт на Google ще стане факт през 2022г.

Кодовото име на устройството е "Rohan" и вероятно ще заложи на традиционния кръгъл форм фактор. Новият модел ще задълбочи конкуренцията с Apple Watch и ще е предназначен да промотира подобренията и допълнителни функции в Wear OS, която също се разработва от Google.

 

 

2. Zoom вече ще информира кои потребители закъсняват за видео срещи

Zoom е приложение, което постоянно се ъпдейтва с нови функции, за да отговори на високите изисквания на потребителите. Последният инструмент на компанията се казва "Аttendance Status". Както името подсказва опцията е създадена с идеята да накара всички участници във видеоразговор да се присъединят навреме.

Хостовете на конферентни връзки ще могат да интегрират календарите от Google и Microsoft профилите, за да проверят дали всички участници са се включили в дискусията, когато трябва. Ако даден потребител все още не се е присъединил, като разговора вече е стартирал ще бъде добавен към нова "Not Joined" секция.

 

3. Кои са най-добрите игри и приложения в App Store за 2021г.

Първите дни на декември са подходяща възможност да направим ретроспекция за изминалата година, Apple също се присъединяват към тази концепция, тъй като разкриха повече за актуалните тенденции на потребителите. Компанията публикува списък с най-популярните приложения и игри в App Storе за календарната 2021г.

В това число влизат и заглавията за Apple TV, Apple Watch и Apple Arcade платформите, но също за устройствата с macOS. Собствениците на устройства на компанията отново са проявили голяма активност и освен време са инвестирали и сериозни средства, за да се забавляват и бъдат продуктивни от iPhone, iPad, macOS и Apple Watch.

 

 

4. Xiaomi 12, 12X, и 12 Pro ще бъдат представени на 28 декември

Xiaomi ще представят новото си поколение флагмани още преди края на годината. По този начин компанията ще опита да изпревари Motorola в премиерата на първия смартфон, който има Snapdragon 8 Gen 1. Серията вероятно ще включва три различни модела: Xiaomi 12, Xiaomi 12X, както и Xiaomi 12 Pro.

В интернет се появи информация, според която премиерата на смартфоните ще е на 28 декември. Припомняме ви, че Xiaomi заложи на сходна стратегия и през миналата година с премиерата на Xiaomi Mi 11. Реалните продажби на новите флагмани на компанията се очакват през първото тримесечие на 2022г.

Трите модела ще имат ключово значение за присъствието на китайският производител в мобилната индустрия през първите седмици на новата година. Вече разполагаме с детайли за техническите спецификации, които ще предложат различните версии на Xiaomi 12.

 

5. Какво прави търсачката You.com толкова уникална и защо се различава от останалите конкуренти

Преобладаващата част от потребителите асоциират търсенето в интернет с Google. Това не е изненадващо, но е факт, че има много алтернативни платформи за откриване на съдържание онлайн. Трудно е да се създаде алгоритъм, който е по-добър от Google Search, но конкурентните платформи разчитат на повече опции за сигурност, за да привличат внимание.

Поверителността на личните данни е приоритет, към който се стремят услуги като Brave Search, Qwant и DuckDuckGo Search. Отскоро към тях е налична още една интересна опция. която се казва You.com. Както името подсказва фокуса при работата на търсачката са крайните потребители.

Създателите на You използват комбинацията от резултати от заявките, приложения и икони за бърз достъп, с които бързо предоставят информацията, която предлага "дигиталния интерфейс" на забързаното ни ежедневие. Търсачката обещава и да спести ценно време за скролване в сайтове с неполезна информация.