Google е предпочитана търсачка за повечето потребители. Това не означава, че нямаме свободата да използваме и други услуги за откриване на информация онлайн. Има различни причини да искаме да видим резултати от Bing, DuckDuckGo или Brave Search. Oткриването на информация в интернет може да е много по-удобно, ако използвате едновременно няколко търсачки.

 

1. Tри приложения, които позволяват да използвате няколко търсачки за Android

Може да не сте мислили над въпроса, но смартфоните с Android предлагат лесни и дори разнообразни възможности да го направите. Така само с няколко кликвания филтрирате съдържание от Yahoo, Google, Bing или друга търсеща машина в интернет.

Ето и кои са най-подходящите приложения в Google Play за тази цел.

 

 

2.  Как снимат камерите на смартфоните Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro и Xiaomi 11 Lite 5G NE

След серия от подробни видео ревюта, които Digital.bg им посвети, вече познавате много добре смартфоните Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro и Xiaomi 11 Lite 5G NE. Това са устройства, които успяха да ни впечатлят с доброто си съотношение високо качество спрямо достъпна цена.

За да не ви преразказваме впечатленията си до този момент, в случай, че не сте гледали въпросните видео ревюта, директни линкове към тях ще намерите тук долу. А сега идва ред да отговорим нагледно на един въпрос, който със сигурност интересува хората, които са пред дилемата, дали да си купят един от изброените модели смартфони. Тук ще ви покажем фотографско видео ревю, в което ще споделим с вас впечатленията си от камерите всичките 11-ки. Очакват ви и множество тестови снимки и видео.

 

3. Ето кои смартфони поддържат функцията MeeTime на Huawei в България

Притежателите на новия смартфон Huawei nova 9, базиран на иновативния интерфейс EMUI 12, вече могат да провеждат видео разговори, в които да споделят екрана си, при подобрено качество на картината и оптимизиран разход на трафик, с други потребители на nova 9 и много други хитови смартфони на Huawei, сред които Huawei nova 8i, P40, P40 Pro, P40 lite, P40 lite E, P smart 2021, Mate 30 Pro, Mate 40 Pro, Mate Xs, P30, P30 Pro, nova 5T, както и таблети като MatePad Pro и MatePad 11.

MeeTime е мощна платформа за провеждане на видео разговори между потребители на Huawei, която дава много допълнителни опции и оптимизации в сравнение с други комуникационни приложения и платформи. Зад нея стои идеята за гладко и интелигентно свързване и споделяне на данни между хора и устройства в 1+8+N екосистемата. Освен свързаността, ключов момент е високото качество на аудио и видео предаването, при оптимизиране на трафик ресурсите.

 

 

4. Какво трябва да знаем за новите смартфони Motorola moto g200 5G, moto g71 5G, moto g51 5G, moto g41 и moto g31

Motorola обяви новите попълнения в серията moto g, предназначени да предизвикат статуквото на пазара на смартфони от среден клас. След десет поколения Motorola продължава мисията си да предоставя първокласни функции на всички. Петте нови смартфона имат за цел да дадат възможност на своите потребители да създават съдържание, да се свързват и да споделят със света около тях.

 

5. MediaTek Dimensity 9000 е първият в света 4nm процесор за флагман смартфони

Tайванският производител изпревари своя основен конкурент с премиерата на първия процесор за смартфони, който е произведен с 4-нанометрова технология. Това е Dimensity 9000, който ще се използва от флагманите през 2022г. Архитектурата е създадена във фабриките на TSMC, където се използват най-усъвършенстваните технологии в мобилната индустрия.

MediaTek Dimensity 9000 също така е базиран на ARM v9 архитектурата, което ще гарантира допълнителни оптимизации и подобрения. Първият 4-нанометров процесор за смартфони предлага съчетание между премиум Cortex-X2 ядро с работна честота от 3.05GHz. допъленено от три Cortex-A710, които оперират на 2.85GHz и още четири с Cortex-A510 дизайна и 1.8GHz, който се грижат за консумацията на енергия.