Възможностите на камерите са водещ фактор при избора на нов смартфон от милиони потребители. Добрата новина е, че конкуренцията между производителите стимулира навлизането на впечатляващи технологии. Мобилната фотография претърпя невероятна еволюция през последните години, заради впечатляващите подобрения на смартфоните.

 

1. Колко добра ще е камерата на Google Pixel 6 Pro

Устройствата от Google Pixel гамата също опитват да предложат най-доброто на своите потребители. Серията все още залага на две камери в задната част въпреки навлизането на модели с три и дори четири сензора. Google компенсират със софтуерни технологии, които извличат максимума от камерите на Google Pixel.

 

 

2. Кой е първият смартфон в света с Android

Аndroid е най-популярната мобилна операционна система, с която работят над 80% от всички смартфони на пазара. Платформата извървя сериозна еволюция от първата до последната версия, чиито ъпдейти очакваме да започнат съвсем скоро. Според официалните данни над 3 млрд. устройства работят с Android, което е доста впечатляващо постижение.

Началото на успешната дистрибуция на операционната система бе поставено от HTC Dream известен още като T-Mobile G1. Това е първият смартфон в света, който работи под управлението на Android и е представен официално през септември 2008г. Иновативният за времето си дизайн включва традиционната QWERTY клавиатура, която е разположена под самия дисплей и може да се прибира под него, когато не се използва.

Самият екран е с 3.2" диагонал и поддържа 480х320 резолюция. Визията на HTC Dream наподобява устройствата с бранда BlackBerry, които се радваха на голяма популярност.

 

3. Как да решим проблема с неизправен кабел или порт за зареждане

Потребителите вече разполагат с повече от едно устройство, което използват активно в своето ежедневие. Независимо дали работите със смартфон, лаптоп или умен часовник е необходимо постоянно да захранваме любимите си джаджи. Колкото повече устройства имаме, толкова по-вероятно е да носим няколко различни конектора.

Ситуацията се усложнява, ако имате хардуер от различни екосистеми като Android и iOS, тъй като е необходимо да имате Apple Lightning или USB Тype-C кабели. Ако пътувате и постоянно ви се налага да прибирате и вадите аксесоарите за своите устройства ще допринесете за износването им

Имайте предвид, че постоянното използване на джаджите ги прави уязвими на миниатюрни частици като прах, които могат да попаднат в портовете и да вредят на стандартните опции за зареждане. Дори и да не успявате да заредите своето устройство може да не се налага да купувате нов кабел или конектор.

 

 

4. Каква ще е цената на новите смартфони от висок клас Huawei Nova 9 и Nova 9 Pro

Huawei винаги са акцентирали върху премиум възможностите на камерите в своите смартфони. Това важи не само за флагманите от Mate и P Series, но също и за другите продуктови категории на компанията. След продажбата на бизнеса с Honor смартфони китайския гигант закономерно се насочи към развиване на Nova серията от атрактивни устройства.

Най-новите представители на гамата се казват Nova 9 и Nova 9 Pro. Смартфоните се захранват от Qualcomm Snapdragon 778G процесори, които се допълват от 8GB RAM. Вградената памет е 128GB и 256GB.

 

5. Как изкуственият интелект прави смартфоните по-добри

Миниатюрни компютри е добро определение за смартфоните, без които мнозина потребители не могат да си представят своето ежедневие. Флагманите на производителите вече имат четворни камери, QHD+ дисплеи, осемядрени процесори, 5G модеми и др. Тези характеристики ни улесняват всеки ден и са основна причина за високите продажби на смартфони на глобалния пазар.

Може да не сте замисляли, но много от уникалните им функции дължим на изкуствения интелект. Виртуалните асистенти като Google Assistant и Siri допринесоха драстично за развитието на технологията. Обработването на гласовите команди и предоставянето на релевантни резултати за броени секунди е само едно от най-добрите приложения на AI системите.