Apple проведоха дългоочакваното виртуално събитие със слогана "California Streaming", на което представиха официално новата си серия премиум смартфони. Няма никакво съмнение, че най-атрактивните от четирите модела са iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Размерите остават идентични с предходното поколение, което в голяма степен може да се каже и за дизайна на устройствата.

 

1. Какви са новостите в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

Водещо подобрение на смартфоните е интеграцията на ProMotion дисплей с променлива честота за опресняване на кадрите, която варира между 10Hz и 120Hz. Прави впечатление също, че Apple са редуцирали размера на Notch-a в горната част на 6.1" и 6.7" Super Retina XDR дисплеи на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Самите екрани са предпазени от Ceramic Shield покритие, което компанията твърди, че е по-здраво от конкурентните стъкла в мобилната индустрия. Високата производителност се гарантира от Apple A14 Bionic процесора, който е произведен с 5-нанометрова технология и разполага с 15 млрд. транзистора.

 

Samsung,

 

2. Три лесни начина да прехвърлим контактите си от iPhone в Android смартфон

Ако преминавате от iPhone към Android смартфон, ще трябва да прехвърлите данните си от едното устройство на другото. И ако това е сравнително лесно за повечето файлове, за списъка с контакти може да е предизвикателство. BusinessInsider предлага три начина как лесно да прехвърлим контактите си от iPhone в Android.

 

3. Samsung разработват нова технология за премахване на рамките около дисплеите в смартфоните и таблетите

Тенденциите в световния пазар на смартфони се променят постоянно при това с доста интензивни темпове. Ако преди няколко години на мода бяха компактните модели днес повече хора предпочитат по-големите екрани. В момента устройствата с размер между 6" и 6.5" могат да се приемат като стандарт за мобилната индустрия.

Мултимедийното съдържание, гледането на филми, както и забавлението с игри са основните причини да искате да имате смартфон с по-голям тъчскрийн. Водещите производители възприеха различни подходи, за да гарантират безрамков дизайн на своите потребители.

По този начин се проправи път на Notch-прорезите и малките отвори в горната част на дисплеите, където са позиционирани селфи камерите и други важни сензори в смартфоните. Следващата логична иновация е вграждането на модулите в самите екрани, но тази технология се нуждае от още време преди да придобие масовост.

 

 

4. Полезни трикове за управление на табовете в Microsoft Edge и Google Chrome

Браузърите са дигитален портал и източник на най-важната информация, която откриваме ежедневно в интернет пространството. Google Chrome е водещо заглавие, което диктува света на уеб технологиите и се радва на най-голяма популярност сред потребителите. Microsoft също са доста активни в популяризирането на модерния браузър Edge, който е предварително инсталиран в Windows 10.

Новият браузър на компанията използва технологиите на Google Chrome и споделя ключови функционалности, включително и достъпа до Chrome Web Store. Допълнителни оптимизации на Microsoft подобряват работата на браузъра и го превръщат в една от най-добрите алтернативи на Google Chrome.

 

5. Всичко което знаем за Google Pixel 6 Pro

Googlе се очаква да представят новото си поколение смартфони в средата на октомври и да стартират продажби в кратки срокове след премиерата. Предстоящата серия ще включва Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които ще привличат внимание с обновения си дизайн. Това ще бъдат и първите устройства с Android 12, която се очаква да бъде достъпна за съвместимите устройства от 4 октомври.

Минималистичният дизайн ще включва алуминиева рамка и хоризонтално разположен модул за камерата, която контрастира с двата цвята на задното покритие. Google Pixel 6 Pro ще се превърне в първия смартфон с бранда Pixel, който е оборудван с три задни камeри. Данни от Google Camera APK приложението потвърждават наличието на телефото камера с 4х приближение, съобщава xda-developers.