iPhone е символ на иновациите в технологичната индустрия и продължава да впечатлява със своя уникален дизайн, интуитивен интерфейс и бърза скорост на работа. Независимо от хардуерните подобрения на Apple, обаче колкото по-активно използвате смартфоните, толкова по-бързо се изразходва батерията.

 

1. Как да проверим състоянието на батерията в iPhone

Вероятно знаете, че многобройните цикли на зареждане и разреждане влияят на жизнения цикъл на батериите. С течение на времето този компонент на смартфоните започва да губи част от оптималните си характеристики, което е напълно естествен процес. Apple предлагат опция да проверите в какво състояние е батерията на iPhone.

Тази функция дебтира в iOS 14.5 и е най-лесният начин да разберете дали се изразходва твърде бързо енергията на вашето устройство или всичко е наред. Компанията предоставя графики, показващи как работи батерията за период от 24 часа или 10 дни, което включва последните няколко зареждания.

 

 

2. Скоро ше можем да провеждаме гласови и видео разговори в Gmail

Gmail е важно приложение за бизнес средите и най-популярната имейл услуга в интернет. Милиони потребители се доверяват на своите профили за ежедневната комуникация и управление на електронната поща. Технологичният гигант е доста активен в постоянните ъпдейти, които превръщат Gmail в една от най-добрите платформи за комуникация.

Социалната изолация накара Google да обърнат още по-голямо внимание на възможностите за групови чатове и видео разговори от своите приложения. Постепенно Google Meеt се утвърди като един от  най-важните продукти за компанията през последната година. Актуализациите позиционираха заглавието като конкурент на Zoom и Microsoft Teams.

 

3. Ето какви ще са цветовете и паметта на iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

Аpple ще представят официално iPhone 13 на специално събитие, което ще се проведе след броени дни. Премиерата ще се проведе дигитално и е насрочена на 14 септември. Както се очаква ще видим четири нови смартфони, които ще предложи сериозни подобрения, спрямо своите предшественици.

Вече знаем повечето технически спецификации на iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Най-голям интерес предизвиква интеграцията на LTPO OLED дисплеи със 120Hz честота за опресняване на кадрите, както и Apple A15 Bionic процесорите. Компанията също така ще използва по-мощни батерии, по-добри камери, както и по-малки Notch прорези за селфи камери в смартфоните.

 

 

4. Защо Mozilla Firefox 92 е най-сигурната версия на браузъра

Mozilla са готови с новата версия на популярния браузър за водещите операционни системи. Firefox 92 предлага редица подобрения, особено по отношение на сигурността. След въвеждането на HTTPS по подразбиране в Private режима на браузване във Firefox 91 новата версия добавя "автоматично превключване към HTTPS, чрез използване на HTTPS RR браузър като Alt-Svc" хедъри в уеб браузъра.

Функцията е разработена като метод за автоматично конвертиране на HTTP връзките в HTTPS, когато това е необходимо. Предвидени са и някои настройки, които са достъпни единствено за macOS, като например опцията за достъп до Share Options раздела от Firefox File менюто. Устройствата с Android вече ще могат да се възползват от поддръжката на Web Authentication API в Mozilla Firefox.

 

5. Samsung подновиха търговските марки на всичките си серии смартфони, освен Galaxy Note

Sаmsung представяха неизменно нова версия на Galaxy Note от премиерата на първия модел през 2011г. Единственото изключение е настоящата година, през която компанията реши да се фокусира върху гъвкавите смартфони. Корейският производител вече потвърди, че Galaxy Note няма да бъде част от портфолиото им до края на годината.

Световният недостиг на компоненти също има значение за това стратегическо решение на Samsung. Някои анализатори очакват популярния бранд да се завърне в пазара на смартфони през 2022г. Данни на GalaxyClub разкриват, че компанията е подновила търговските марки на всички свои продуктови линии смартфони, с изключение на Galaxy Note.