Смар часовниците вече се радват на все по-голям интерес. Те предлагат все повече функции, но им липсва камера. Това скоро ще се промени и то дори директно с по две камери, съобщава TechRadar.

Според информация на WinFuture, Qualcomm в момента работи усилено по нов чипсет за носими устройства. Най-вероятно той се казва Snapdragon 5100, като една от най-важните му характеристики е, че поддържа използването на две камери в смарт часовник.

 

1. Бъдещите смарт часовници ще имат две камери

Самият чип използва 4 ядра ARM Cortex-A53, което означава, че от гледна точка на производителността, подобренията ще са нормални, но не драстични спрямо предшественика Snapdragon 4100. Очакванията бяха за ядра А73, но изглежда, че поне на този етап не се планира чак толкова голям скок в производителността.

 

2. Google Chrome ще позволи да заключваме табове в инкогнито режим

Google опитват да изпреварят своите конкуренти с интеграция на умни функционалности в своя браузър. Chrome е предпочитано решение за потребителите и скоро ще предложи още по-добър инкогнито режим за сърфиране в интернет. Потребителите на бъдещите версии на Google Chrome ще има как да блокират достъпа до табове отворени в инкогнито режима.

Възстановяването на съдържанието ще става единствено с въвеждането на парола, шаблон за отключване на Lock Screen екрана или предпочитан метод за биометрична верификация. Това означава, че докато камерата на смартфоните не сканира успешно лицето, за да ви идентифицира или удостоверите своята самоличност със сензор за пръстов отпечатък достъпа до инкогнито табовете ще е блокиран.

 

3. Huawei Mate 50 ще използва сателитна комуникация

Изглежда, че сателитната комуникация ще е новата тенденция при смартфоните. След като се появи информация, че iPhone скоро може да получи подобна функция, сега подобни данни изтекоха в интернет и за бъдещия Huawei Mate 50, съобщава Phonearena.

Източник от Weibo казва, че смартфонът на Huawei също ще поддържа изпращане на SMS-и през сателитна връзка. Тя ще използва сателитната система Beidou и чрез нея потребителите ще могат да изпращат и получават SMS-и дори и когато нямат покритие на стандартна мобилна мрежа.

Mate 50 се очакваше тази година, но беше отложен заради недостига на чипове, който за Huawei е още по-сложен, заради санкциите на САЩ. Затова Mate 50 и Mate 50 Pro са отложени за първото полугодие на 2022 г. Това обаче дава възможност на Huawei да адаптира устройствата си към последните тенденции и да има директен отговор за конкуренцията.

 

4. Kaк да стартирате Power User менюто в Windows 10

Windows 10 е най-популярната версия на операционната система, като мнозина потребители очакват с нетърпение разпространението на следващия голям ъпдейт. Ако не възникнат неочаквани затруднения се очаква Windows 11 да е налична за съвместимите устройства през есента. Потребителите са добре запознати с функционалността и интерфейса на Windows 10.

Въпреки това може да не сте наясно за наличието на скрито меню в операционната система, което е известно като Power User или WinX. Всъщност менюто е създадено да осигурява бърз достъп до някои от най-популярните функционалности в Windows 10. Първата версия на Power User/Win X бе представена заедно с Windows 8 и бе доразвита в актуалната версия на софтуера.

 

5. Xiaomi отново изпревари Apple в световния пазар на смартфони

Xiaomi изпревари Apple по продажби на смартфони и застава на второ място в света. Това показват данните на Gartner за представянето на пазара на мобилни телефони за второто тримесечие на 2021г., съобщава GulfBusiness.

Общо по света са продадени 328.8 млн. мобилни телефона на крайни потребители в рамките на втората четвърт на годината. Това е ръст от 10.8% на годишна база. Постижението на пазара е повече от добро, особено като се има предвид, че той все още не е разгърнал потенциала си заради продължаващата пандемия и недостига на чипове. Регионите с по-голямо навлизане на 5G обаче компенсират това и именно 5G смартфоните се оказват двигател на големия възход.

Лидер на пазара е Samsung, като компанията бързо адаптира гамата си от устройства и предлага много 5G модели в различни ценови сегменти. Това е позволило на корейския гигант да запази лидерската си позиция, казва Gartner.