Емоджитата от дълго време се радват на голяма популярност сред потребителите. Приложенията за комуникация вече предлагат невероятна селекция от подобни символи. Facebook не са изключение, като компанията опитва да подобри още повече възможностите на новия формат.

 

1. Как да използваме новата функция Soundmojis във Facebook Messenger

От няколко седмици е налична опцията за използване на звукови емоджита с името "Soundmojis".

Tова предоставя изцяло нови възможности да се забавлявате, докато общувате във Facebook Messenger. На този етап колекцията включва 30 емотикони със звук, но е възможно техния брой да продължи да се увеличава в следващите месеци. Ако искате да тествате функцията трябва да отворите ново меню в клавиатурата на Facebook Messenger:

 

 

 

2. Недостигът на компоненти за iPhone 13 може да затрудни намирането на новия смартфон на Apple

Apple се оказаха принудени да отложат премиерата на iPhone 12 с няколко седмици заради пандeмията от коронавирус. Събитието се проведе през октомври, като реалните продажби на iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max стартираха месец по-късно. Ситуацията през тази година е по-различна и се очаква Apple да се върнат към стандартния график и да представят iPhone 13 през септември.

Foxconn са един от най-големите производители на хардуер и водещ партньор на Apple. Тайванският бранд публикува финансовите резултати за второто тримесечие, отчитайки 30% ръст в печалбата. Успоредно с това Foxconn предупредиха инвеститорите за евентуална нова вълна от COVID-19, която може да обхване азиатските страни.

Това може да се отрази негативно на веригата за доставчици на компоненти. Все още няма категорични индикации, но тези процеси ще се следят с голямо внимание от Foxconn.

 

3. Blackview A100 е най-мощният смартфон на компанията

Blackview e компания, която предлага атрактивно портфолио oт смартфони на българския пазар в бюджетния клас. Устройствата с този бранд традиционно имат издръжливи покрития, които осигуряват защита срещу вода, изпускане и удар. Причината да изберете Blackview е съчетанието от високо качество, разнообразни функционалности и достъпна цена.

Компанията представи офицално Blackview A100, който се превръща в най-мощния смартфон на Blackview досега. Любителите на мобилната фотография ще могат да се забавляват с три камери в задната част. които съчетават Sony IMX362 сензор с 12МР резолюция, 8МР Wide-Angle и Depth модули.

Големината на пикселите на основната камера е 1.4 микрометра, което позволява улавянето на повече светлина и  заснемане на по-добро съдържание. Blackview A100 също така е базиран на Dual Pixel Autofocus технология и поддържа функции като HDR, Face Beauty, Portrait Color и Night Mode.

 

 

 

4. Най-интересните функции в смарт часвониците Samsung Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic

В новата серия смарт часовници Galaxy Watch4 е интегриран уникалният сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите. Този нов „3 в 1“ сензор използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ.

 

5. Intel Аrrow Lake процесори от 15-та генерация ще направят геймърските лаптопи много по-бързи

Intel продължават да опитват да се измъкнат от сянката на AMD, които разширяват пазарния си дял за сметка на своя конкурент вече повече от шест тримесечия. Представителите на Ryzen и Radeon сериите отчитат високи продажби в световен мащаб и това се превръща във все по-голям проблем за Intel. Tехнологичният гигант, обаче има амбициозни планове как да компенсират изоставането от AMD и да възстановят изгубените си позиции.

Дългоочакваната премиера на Alder Lake процесорите ще постави началото на нова ера от хибридни компютърни процесори на Intel. Пътната  карта на компанията включва още разработката на архитектури от Raptor Lake и Meteor Lake, които ще видим в следващите две години. Това ще бъдат 7-нанометрови чипове, които ще бъдат наследени от Arrow Lake платформата от 15-та генерация на Intel.