Компанията има съществен принос за развитието на софтуерните приложения за комуникация. Facebook промениха изцяло представата ни за начина, по който общуваме и откриваме полезно съдържание онлайн. WhatsApp и Instagram допълнително засилват доминацията на компанията в тази пазарна ниша.

 

1. Ще живеем ли в "метавселена" и какво следва след Facebook

Технологиите за добавена и виртуална реалност привличат от дълго време вниманието на Facebook. Toва е причината за придобиването на Oculust, които са един от най-иновативните разработчици на VR хардуер в индустрията. Сделката стана факт преди седем години, като Facebook платиха около €2 млрд., за да финализират придобиването.

Оculus Rift са най-атрактивните VR очила, които може да откриете на пазара. Facebook имат доста амбициозни планове за развитие на технологията, която може да намери разнообразни приложения в социалната мрежа. Шефът на компанията често е изтъквал предимствата на виртуалната реалност като средство за забавление и комуникация.

 

 

2. MediaTek ще конкурира Qualcomm Snapdragon 895 с 4-нанометровия Dimensity 2000

MediaTek е водещо име в мобилната индустрия. Компанията има силно присъствие сред смартфоните от средния и ниския ценови клас. Новите процесори от Helio и Dimensity сериите се радват на голяма популярност в световен мащаб. Това е основната причина MediaTek да стане най-големият производител на процесори за смартфони през изминалата година.

Солидното представяне на компанията се очаква да продължи и през втората половина на годината. Вече видяхме първите процесори със 6-нанометрова технология на MediaTek, които инвестират в 5nm и 4nm процесори. Конкуренцията с Qualcomm в пазара на смартфони се очаква да се изостри сериозно през последното тримесечие.

 

3. Huawei P50 и Huawei P50 Pro имат Qualcomm Snapdragon 888 4G процесори и уникални камери

Huawei отложиха няколко пъти премиерата на дългоочакваните си флагмани. В голяма степен това бе предизвикано от недостига на компоненти и санкциите срещу компанията. Действията на американското правителство затрудниха сериозно плановете на Huawei и вече отложиха редица големи събития на Huawei.

Все пак Huawei P50 серията е вече факт и както се очакваше предлага интересни дизайнерски решения и уникални камери. Любопитна подробност е, че гамата този път не включва Pro+ модел. Huawei P50 е оборудван с 6.5-инчов OLED дисплей с 90Hz честота за опресняване на кадрите и Full HD+ резолюция от 2700х1224 пиксела.

 

 

4. Най-интересните функции в Motorola edge 20 pro, Motorola edge 20 и Motorola edge 20 lite - цени и наличности

Усъвършенствана система от камери, невероятна технология на дисплея, свръхбърз процесор, феноменално издръжлива батерия и скорост от следващо поколение 5G на достъпна цена – новата серия Motorola edge 20 pro, edge 20 и edge 20 lite съдържа в себе си цялата тази колекция от иновация. Новата серия е предназначена за новаторски ориентирани потребители, отворени към промените.

 

5. Как лесно да подобрим живота на батерията на Android смартфон

Един от най-честите проблеми на смартфоните е животът на батерията. Често той не отговаря на очакванията и смартофнът има склонност да се „предаде“ точно, когато ни е най-необходим. Xda-Developers дават няколко семпли, но полезни съвета как да удължим живота на батерията на Android смартфон с минимални усилия.