Виртуалните валути продължават да набират популярност въпреки спада в цените от последните месеци. Биткойн, етереум и другите водещи дигитални методи за разплащане бяха силно засегнати от действията на китайското правителство. Консервативният режим в страната си постави за цел да забрани копането на биткойн, което предизвика сътресения в пазара на криптовалути.

 

1. ЕС въвеждат регулации в пазара на криптовалути

Професионалистите и ентусиастите, които се занимават с тази дейност са изправени пред още един неочакван проблем, който е свързан с европейските регулатори. ЕС планират да въведат законодателни мерки, с които искат да улеснят проследяването на дигиталните портфейли, в които се съхраняват виртуалните валути.

Това е част от мащабната стратегия на ЕС да се бори по-успешно и ефективно срещу финансовите престъпления, укриването на данъци и прането на пари сред държавите-членки. Законодателните мерки включват изискването борсите за криптовалути и други доставчици на услуги да събират информация за потребителите.

 

 

2. Как да възстановим забравена Wi-Fi парола

Забравили сте домашната си Wi-Fi парола? Ако сте спазили всички изисквания за създаване на пароли – дълги низове от букви и цифри, това е нормално, но може да ви създаде известно неудобство.

За щастие, вие не сте безпомощни, тъй като има няколко неща, които можете да направите, за да видите паролата и дори ако решите да я смените с такава, която е по-лесна за помнене.

 

3. Най-добрите антивирусни приложения за Android през 2021г.

Android е сигурна платформа, но все пак мнозина експерти препоръчват на потребителите да имат антивирусна програма, която да предпазва устройството им. На пазара има доста голямо разнообразие от подобни приложения, като доста от тях реално не вършат особена работа. Други обаче са доста добри и предлагат адекватно ниво на защита без да използват твърде много системни ресурси.

 

 

4. Кои смартфони на Samsung ще получат ъпдейт към Android 12

Оne UI 4.0 е следващата голяма версия на потребителския интерфейс, който отличава смартфоните Samsung Galaxy. Предстоящата актуализация също така ще е базирана на Android 12 и новите функции в операционната система. Samsung се очаква да стартират ъпдейтите в кратки срокове след официалната премиера на софтуера през септември.

Компанията подготвя няколко сериозни подобрения в деветата версия на потребителския интерфейс, с които ще надгради One UI 3.5. Гъвкавите смартфони от Galaxy Z серията, които ще бъдат представени на 11 август ще разкрият посоката, в която ще се развива визията и функционалността на One UI.

 

5. Какви са подобренията в Google Chrome 92

Потребителите могат да все възползват от разпространение на редовни актуализации за Google Chrome на всеки четири седимци. Това позволява на Google бързо и лесно да разпространяват ъпдейти с нови функции и пачове за сигурност. Добрата новина е, че новата версия на уеб браузъра вече е налична за изтегляне от потребителите.