Работата с приложения и забавлението с игри от смартфоните вече се превърна в бизнес за милиарди долари. Разнообразното съдържание в App Store и Google Play стимулира потребителите да прекарват повече време пред екраните на своите устройства. Социалната изолация допринесе на свой ред за увеличение в трафика и приходите на популярните приложения.

 

1. Знаете ли, че: Повечето потребители прекарват над 4 часа на ден с приложенията

Доклад на App Annie за второто тримесечие показва, че потребителите са платили $34 млрд. за покупки в приложения oт смартфоните. Това представлява със $7 млрд. повече от април-юни 2020г. и с над $2 млрд. по-високи приходи от първото тримесечие на 2021г.

 

 

2. Най-бързите начини за трансфер на файлове между компютри с Windows

Помните ли времената, когато файловете трябваше да се записват на дискети, за да може да ги споделяме с други компютри? Или неудобствата от работата с CD-та? За щастие тези времена отминаха. Всички днес са единодушни, че трансферът на файлове никога не е бил по-бърз, отколкото е днес. Ако търсите по-бърз и лесен начин да споделяте данни между Windows компютрите си, не спирайте да четете.

 

3.  Huawei може да използва Qualcomm процесори за смартфоните P50 заради недостиг на Kirin чипове

Huawei е един от производителите, които разработват собствени процесори за смартфони. Apple и Samsung следват същата стратегия, като се очаква скоро към тях да се присъедини и Google. Tрадиционно Huawei P и Mate Series използват Kirin процесори, които се проектират от HiSilicon дивизията на компанията.
Търговските санкции срещу Huawei преустановиха доставките на хардуер от водещи партньори като TSMC още от есента на 2020г. Ембаргото срещу китайският производител продължава и през настоящата година, което предизвика отлагане на премиерата на Huawei P50 смартфоните.

 

 

 

4. 6 начина да гледате YouTube клипове без да отваряте сайта

Интерфейсът на YouTube понякога може да е прекалено разсейващ с множеството си препоръки. Ако искате почивка от него или просто търсите алтернативни начини да гледате видео от YouTube, MakeUseOf ни предлага шест варианта, които не изискват отварянето на официалния сайт на видеопортала.

 

5. Intel купуват GlobalFoundries за $30 млрд.

Intel планират да извършат следващата голяма сделка в технологичната индустрия. Компанията проявява интерес към придобиването на GlobalFoundries. Aко разговорите достигнат до успешен край сумата за финансиране на сделката ще достигне до над $30 млрд. Това е поредният опит на новия шеф на Intel, Пат Гелсингер да реорганизира компанията.