Китайският производител вече отложи няколко пъти дългоочакваната премиера на новите си премиум смартфони. Най-нетърпеливите фенове на Huawei вече знаят как ще изглеждат представителите на Huawei P50 серията. Компанията вече разкри дизайна на устройствата, чиято официална премиера ще стане факт още преди края на месеца.

 

1. Huawei P50 Pro ще има 2.5K дисплей със съотношение на страните 20:9

Голямото събитие, на което ще видим Huawei P50, Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pro+ вероятно ще бъде на 29 юли. Тогава ще научим пълните технически спецификации и цените на смартфоните за европейския пазар. Докато очакваме това да се случи разбираме нови детайли за Huawei P50 Pro, който се очертава като един от най-търсените смартфони с този бранд.

 

 

2. Kaк рекламодателите ни следят чрез смартфоните ни

Днес живеем в ерата на мобилните устройства, което за някои потребители е времето на масовото следене на нищо неподозиращите потребители. Технологиите наистина правят живота ни по-лесен и това важи с пълна сила за възможностите за проследяване.

Ако някога сте търсили специален продукт в някой онлайн магазин и след това седмици наред сте били заливани с реклами за този продукт, то  може да сте сигурни че рекламодателите ви следят и използват вашите лични данни.

 

3. Новите правила на Apple против проследяване принуждават рекламодателите да преминат към Android

Apple спазиха обещанието си да предоставят на потребителите повече контрол над личните данни, които се споделят с приложенията в iPhone и iPad. Компанията е създала нова функция с името App Tracking Transparency (АТТ) и вече е част от iOS 14.5. Включването на този инструмент вече предизвика сериозни критики на някои от водещите разработчици, сред които и Facebook.

Новата функция на Apple изисква от мобилните приложения да покажат какви лични данни за потребителите събират, както и да поискат изрично разрешение. Ако не сте доволни от информацията за вашата активност, която събира даден софтуер може да не се съгласите и съответно да не използвате дадено заглавие.

 

 

4. LG OLED телевизорите са първите в света, които поддържат Dolby Vision за игри при 4K 120Hz

LG обяви, че е първият производител на телевизори, който предлага възможността да поддържа желания Dolby Vision  HDR при 4K 120Hz за игри на съвместими платформи, потвърждавайки стремежа си да осигури най-доброто гейминг изживяване на голям екран. С подобрените възможности за игри и удобните, лесни за управление контроли, премиум телевизорите на LG са готови да предоставят изключителни игри от следващо поколение.

 

5. Google тестват нов Dark Mode режим в търсачката за Android

Moбилните приложения от дълго време поддържат Dark Mode функционалност. Тези режими са подходящи за ситуациите, когато няма достатъчно светлина. Възпроизвеждането на съдържанието в по-тъмни нюанси не натоварва очите, но също така допринася за по-дългия живот на батерията.

Google не са изключение, като повече от популярните им софтуерни режими използват Dark Mode. От компанията смятат, че има как да допринесат с нови оптимизации, за да направят нощните режими по-добри за потребителите. Според информация на AndroidHeadlines вече се работи над нов Dark Mode, който засега е наличен за малък брой профили.

Вече ще виждаме нов бутон в менюто с настройки, който ще изобразява символ наподобяващ слънце, който при включване на Dark Mode ще се превръща във фигура с формата на луна. Google няма да прибегнат до напълно черен фон, тъй като е в тъмносив отенък, който контрастира с белите букви на текста.