Аpple и Google продължават да водят ожесточена конкуренция в световния пазар на смартфони. Съществуват повече разлики, отколкото прилики в стратегиите на двете компании. Независимо от личния ви избор темата за сигурността на Android и iOS винаги предизвика сериозно обществено внимание.

 

1. Защо iOS е по-безопасна платформа от Android, според шефа на Apple

Мобилната платформа на Google традиционно предоставя повече възможности за персонализация и разнообразен каталог от приложения. iOS се отличава с по-висока скорост на работа и по-интуитивен интерфейс. Факт е, че собствениците на iPhone са много по-защитени от различни вируси и зловреден софтуер.

Затвореният характер на iOS гарантира много по-висока степен на защита, тъй като лимитира възможностите на потребителтие да инсталират приложения до App Store. Компанията упражнява пълен контрол над онлайн магазина, което позволява да гарантират високо качество и сигурност на съдържанието.

 

 

2. LG искат да станат дистрибутор на Apple

LG Electronics провеждат преговори с Apple да започнат да продават устройства на компанията в своите физически магазини. Това решение се появява няколко месеца след като компанията все решение да спре да произвежда смаретфони. Дискусиите обхващат разнообразното портфолио на Apple, което включва iPhone, iPad и Apple Watch.

Съвместното партньорство може да има ползи и за двете страни. LG ще могат да достигнат до повече клиенти, докато Apple ще могат да разшират влиянието си на пазара в Южна Корея, който се доминира от Samsung. съобщава PocketNow. Aко преговорите достигнат до успешен край LG ще могат да предлагат iPhone, iPad и Apple Watch в повече от 400 магазини в своята родина.

 

3. Какво да направим, ако имаме проблем с камерата в Microsoft Teams

Microsoft Teams се превърна в едно от най-важните приложения за работа от разстояние, като се използва от много компании. То е цяла платформа, която предлага множество функции и възможности, които са концентрирани около класически видеочат.

За да има видеоконферентни разговори обаче, е нужна и видеокамера. Понякога има проблеми с нея и тя не работи в Microsoft Teams.

 

 

4. Процесорът Qualcomm Snapdragon 895 ще бъде произведен от Samsung

Qualcomm представят нов премиум процес от серията Snapdragon през декември. Първите смартфони с чипа обикновено се продават през първото тримесечие. Компанията няма да променя стратегията си с наследника на Qualcomm Snapdragon 888, който ще видим през последните седмици на 2021г. Стратегията на Qualcomm ще включва и подобрена версия на Snapdragon 888 с по-висока работна честота на ядрото.

Очаква сe следващият процесор от висок клас на компанията да се казва Qualcomm Snapdragon 895. Една от съществените разлики ще бъде 4-нанометровата технология, с която ще бъде произведен новия чип. в сравнение с 5nm процес на Qualcomm Snapdragon 888. Въпреки огромното влияние в пазара на смартфони  компанията не разполага с капацитета да произвежда процесорите в своите фабрики.

 

5. Скоро ще можем да учим чужди езици, докато търсим в Google

Google разработват разговорна AI система, която може да се превърне в конкурент на Duolingo и други подобни приложения. По този начин ще е възможно да учим нови езици, чрез Google Search. Технологията ще бъде базирана на  Language Model for Dialog Applications (LaMDA), който бе демонстриран на Google I/O конференцията, която се проведе през май.