Възстановяването на мобилната индустрия от ограниченията предизвикани от пандемията продължава с пълна сила. Световният недостиг на компоненти все още не е оказал негативно влияние над водещите производители на смартфони. Пазарните наблюдатели на IDC сега повишиха своята прогноза за продажбите в световен мащаб през 2021г.

 

1. Потребителите в повечето страни в света предпочитат 4G смартфони от средния и ниския ценови клас

Ревизираната оценка е следствие на две поредни тримесечия на стабилен ръст, които анализаторите очакват тези процеси да се задълбочат до края на годината. Ако не възникнат неочаквани събития ще бъдат реализирани продажбите на 1.38 млн. смартфона на глобалния пазар през 2021г. Тази стойност ще представлява 7.7% ръст, спрямо резултатите от предходната година.

IDC са убедени, че положителните трендове ще продължат и през 2022г., когато може да очакваме 1.43 млн. продадени смартфона или 3.8% повече, спрямо 2021г. Изграждането на 5G инфраструктура във все по-голям брой държави допринася положително за развитието на целия сектор.

 

 

2. Intel ще представят процесорите Alder Lake с Windows 11

Microsoft може да използват процесори на Intel от 12-та генерация, за да демонстрират възможностите на следващата версия на Windows. Компанията подготвя сериозни промени в интерфейса и функционалността на операционната система и искат да отбележат подобащо редизайна. Предстоящите процесори на Intel са част от Alder Lake серията, която се очаква да е достъпна за декстопите през ноември.

Плановете на Microsoft, обаче могат да изтеглят премиерата с един месец по-рано, съобщава DigitalTrends. По този начин Intel ще синхронизират своята стратегия с дистрибуцията на новата версия на Windows. Повече детайли ще разберем на 24 юни, когато софтуерният гигант ще разкрие повече за подобренията, които ни очакват в Windows 11.

 

3. Какво трябва да знаем за гъвкавите смартфони

Сгъваемите смартфони имат труден път на своето развитие. През 2019 г. те бяха представяни като новата хитова иновация в мобилния свят. Очакванията към тях също бяха много високи, но все още са доста далеч от хитово устройство. Все пак те привличат интерес и потенциалът им е на лице.

 

 

4. Всички смартони от серията iPhone 13 ще имат LiDAR сензори, а Pro моделите ще имат опции за капацитет от 1TB памет

iPhone 13 серията ще бъде представена през септември и отново ще включва четири смартфона. Хардуерните подобрения в устройствата са обект на множество спекулации през последните месеци. Вече знаем, че някои от най-добрите функционалности ще са достъпни само за Pro моделите.

Все пак дори двете стандартни версии ще предложат много от иновациите на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, включително по-мощните процесори и по-бързи 5G модеми. Apple виждат голям потенциал в добавената реалност и инвестират внушителен капитал в разработката на технологията. iPhone 12 са първите смартфони на компанията, които имат LiDAR сензори.

Името LiDAR е съкращение от "Light Detection and Ranging", като сензора бе използван първо в iPad Pro (2020). Новите смартфони също имат този компонент, който позволява на камерата да се фокусира по-бързо при ниска осветеност, както и добавяне на AR ефекти.

 

5. Как да се предпазим от вируси, докато гледаме YouTube

Просто защото един сайт е легитимен не означава, че вие сте в пълна безопасност когато го ползвате и YouTube не е изключение. Всяка минута на сайта се качва огромно количество видео, а над един милион рекламодатели използват платформата.

Сега можете да получите представа за това колко много информация служителите на YouTube трябва да филтрират, за да премахнат всички капани, които злонамерени лица се опитват да заложат.