Прегарянето  на дисплея е дефект, който се получава, когато изображение като икона например, престои твърде дълго време на едно място на екрана. Тогава пикселите се увреждат и може да показват силует на това изображение винаги, което е особено видимо на тъмен фон. Податливи на този дефект са повечето видове панели, особено  OLED.

 

1. Как да предпазим дисплея на Android смартфон или iPhone от прегаряне

Проблемът е труден за отстраняване. NextPIT дават няколко съвета, които са подходящи за леки прояви на дефекта, както и за намаляване на риска от появяването му изобщо. При по-тежки увреждания на дисплея, за съжаление единственото решение е смяна на панела. Това може да е скъпо удоволствие и затова е добре да се внимава и да се спазват елементарни стъпки за намаляване на риска.

 

 

2. Huawei регистрираха търговските марки NovaBook и NovaPad за лаптопи и таблети

Huawei е телекомуникационен гигант с огромно влияние в световен мащаб. Въпреки проблемите с търговските санкции компанията продължава да има силни позиции. Производственият капацитет на Huawei не е ограничен единствено до смартфони, тъй като създават оборудване за 5G инфраструктура в редица държави. Амбициите на компанията да е фактор при автомобилите на китайския пазар също също са публичен факт.

Все пак сегмента на потребителска електроника е от изключително важно значение за Huawei. Китайският гигант предлага собствена серия от ултратънки лаптопи за бизнеса, както и таблети с безрамков дизайн, които са част от MateBook и MatePad сериите. Проблемите в пазара на смартфони карат компанията да пренасочи повече средства в разработката алтернативни устройства, за да продължи да генерира приходи.

 

3. Три лесни начина да организираме контактите си в Android смартфон

Приложението ‘Contacts’ е едно от най-важните във вашето Android устройство. В края на краищата, вашият смартфон до голяма степен има за цел да ви помогне да поддържате връзка с хората.

Ето защо е изключително важно да поддържате списъците с приятелите и семейството си добре организирани. Платформата Android предлага много възможности, но често имаме нужда от помощ и насоки как да се възползваме от тях.

 

 

4. Снимки разкриват новият дизайн на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro

Google Pixel е името на собсствена серия смартфони на компанията, която наследи Nexus бранда. Хардуерната стратегия е обект на известни критики, но също така е източник на допълнителни приходи. Водещо предимство на смартфоните Google Pixel е, че получават първи новите версии на Android и софтуерните ъпдейти за сигурност.

Дизайнерите на Google се стараят да променят визията на Pixel серията, за да направят устройствата по-атрактивни за потребителите. Опитите на компанията да подобри визията на смартфоните не са достатъчни, на фона на развитието на конкурентните модели с Android.

 

5. Каква ще в цената на Xiaomi Redmi Note 10, Redmi Note 10 5G, Redmi Note 10S и Redmi Note 10 Pro в България

Xiaomi представи в България най-новите модели на  емблематичната си серия Redmi Note. Атрактивното онлайн събитие събра двама от най-успешните технологични журналисти у нас, а акцент в представянето на най-новата Redmi Note 10 бе най-достъпният 5G телефон на Xiaomi - Redmi Note 10 5G. 

Всичко това става възможно благодарение на безрезервната подкрепа на потребителите на марката! Mi феновете са и основен двигател за последните успехи на Xiaomi. Според последните данни на анализаторските компании Canalys, IDC и Strategy Analytics, Xiaomi запазва третата си позиция на световния пазар за смартфони и бележи най-доброто си представяне за тримесечие някога.