Модерните смартфони имат доста сходен дизайн, като основните различния обикновено са свързани с камера модулите. Водещите производители на Android вече преминаха към използване на малки отвори за вграждане на селфи камерата в екрана. По този начин се допринася за постигането на оптималния безрамков дизайн на смартфоните.

 

1. Смартфоните с камери вградени в дисплея ще станат реалност до края на 2021г.

Аpple все още се въздържат от тази концепция и използват класически Notch прорез в горната част в своите модели с изключение на iPhone SE. Taзгодишните версии на iPhone  също няма да бъдат изключение и ще имат сходен дизайн, който включва по-малък Notch. Следващата голяма иновация, която ни очаква е свързана с вграждането на селфи камерата в дисплея.

 

 

2. Google Play ще ни показва какви лични данни събират приложенията за Android, подобно на Apple

Google възнамеряват да добавят нова секция в онлайн магазина за приложения. Интеграцията ще предоставя повече информация за личните данни, които споделяме. Функцията работи по същия начин, както въвеждането на "Privacy Labels" в App Store, което предизвика широк отзвук сред разработчиците.

Идеята е доста полезна, тъй като ще предоставя повече детайли за информацията, която събират приложенията още преди да ги изтеглим. Facebook и Google не бяха доволни от промените в App Store и по-скоро от възможността да разкрият колко много лични данни споделят за всеки потребител.

 

3. Какви ще са промените в iPhone 13 Pro Max

Apple не планират промени в своята стратегия в пазара на смартфони. Това означва, че компанията ще представи през септември новите версии на iPhone. Второто поколение на устройствата с 5G процесори от серията се очаква с голям интерес от потребителите. За разлика от миналата година, когато пандемията отложи с няколко седмици премиерата този път iPhone 13 ще бъде представен в обичайния график.

Отново ще видим четири различни конфигурации, както при iPhone 12. Премиум моделите ще предложат няколко важни подобрения, спрямо стандартните версии на iPhone 13. Компанията не планира да използва MIni LED дисплей, тъй като ще заложи на предимствата, които предлага OLED технологията.

 

 

4. Как технологията Wi-Fi ще ни следи през 2025г.

Безжичните технологии вече са неизменна част от домове ни, позволявайки умните джаджи да бъдат постоянно свързани и да комуникират помежду си. Вече използваме все повече IoT базирани устройства, като рутери, термостати, смарт високоговорители и дори умни ключалки. Наличието на приложение, с което от смартфона да регулирате работата на всички останали устройства е доста полезно.

Това вече е реалност, тъй като милиони хора по цял свят изполват този начин за управление на телевизорите, мобилните устройтва и джаджите с Интернет на нещата. Всичко казано дотук е възможно благодарение на Wi-Fi технологията, чрез която безжично свързаме своите устройства.

 

5. Samsung Galasy S22 Ultra ще има камера с най-добрия оптичен зуум в индустрията

Samsung вече са започнали да работят над прототипи на Galaxy S22, чиято премиера ще е в началото на 2022г. Корейският производител иска да предложи впечатляващи подобрения на потребителите с новата си серия смартфони. Припомняме ви, че Samsung Galaxy S21 Ultra продължи тенденцията наложена от Huawei и използва две телефото камери.

Сензорите предлагат трикратно и десеткратно увеличение, като това е един от най-добрите смартфони за мобилна фотография. От компанията планират да доразвият още повече тази концепция с премиерата на Samsung Galaxy S22 Ultra. Според информация на популярния блогър IceUniverse новият смартфон ще използва по-добра перископска камера с опция за непрекъснато оптично приближение.