Windows 10 получава два големи ъпдейти в рамките на календарна година. Тази стратегия остава непроменена от премиерата на операционната система през 2015г. Първата актуализация за настоящата година бе отложена с няколко седмици. Ако сте нетърпеливи да изпробвате сами подобренията в Windows 10 May 2021 Update ще ви информирахме, че финалната версия вече е готова.

 

1. Как да инсталираме Windows 10 May 2021 Update

Представителите на Windows Insider програмата вече имат достъп до файловете и могат да инсталират ъпдейта на своите компютри. Масовото разпространение на Windows 10 May 2021 Update за всички съвместими устройства ще стартират в следващите седмици. От Microsoft запазват правото си да предложи допълнителни оптимизации, които подобряват работата на aктуализацията преди официалната премиера.

 

 

2. Как да защитим WiFi мрежата си от хакери

Предимството на Wi-Fi е, че можете да използвате вашите джаджи навсякъде в дома си. Искате да сърфирате в интернет с таблета докато си почивате на дивана? Или пък искате да изтеглите най-новите рецепти на лаптопа си в кухнята? Чудесно, всичко това е възможно.

За съжаление обаче нещо толкова полезно като Wi-Fi, все още има редица неудобства, с които трябва да се справяме. Едно от тях е сигурността.

 

3. DxOMark въвеждат рейтинги за качеството на батериите в смартфоните от 10 май

DxOMark e популярна платформа, която придоби голяма популярност със своя фокус върху професионални тестове на камерите в смартфоните. Премиерата на флагманите с Android традиционно е съпътствана от детайлно ревю на DxOMark, което разкрива силните и слабите страни на всеки модел. Френската компания, която стои зад услугата вече разшири своето полезрение и започна да тества дисплеи и аудио.

По този начин DxOMark започва да обхваща все повече аспекти на смартфоните, като информацията им е изключително полезна за сравнение на устройства. Ако планирате да се добиете нов смартфон от висок клас ви препоръчваме да разгледате ревютата на специалистите от DxOMark. Успоредно с това постоянно се въвеждат промени в начина, по който се провеждат самите тестове.

 

 

4. Какво представлява технологията FloC и как Google ни следи в Интернет по нов начин

Google oт месеци експериментират с нова технология, която е кръстена "Federated Learning of Cohorts" (FLoC) в своите системи. Това е поредният важен компонент от Privacy Sandbox проекта, който цели да подобри сигурността на браузъра Chrome, но също е част от концепцията Google да сложат край на бисквитките от трети страни.

Компанията вече потвърди ангажимента си да прекрати използването на този популярен метод за таргeтиране на реклами. Вместо това Google предлагат алтернативна идея, която едновременно е съобразена с потребителите, но също и с маркетинговите им партньори.

Бисквитките проследяват всеки индивидуален потребител, докато идеята на FLoC е да "скрие" всеки човек в по-голяма база с данни за активността на други хора в интернет.

 

5. Как да предпазим личните си данни в Интернет

Какви са вашите технологични навици? Мислите ли за сигурността на вашата лична информация, която споделяте в интернет и за опасностите, които ви дебнат в мрежата? Винаги е по-добре да бъдем превантивно отговорни и внимателни, отколкото по-късно да съжаляваме.

Разбира се, предпазването  на нашата информация онлайн изисква от нас усилие и време. Ако искате да спите спокойно обаче е добре да предприемете някои мерки.