Aнализаторите са уверени, че 5G мрежите са една от най-големите иновации в сферата на технологиите досега. Вече се продават първите смартфони с технологията и мобилните оператори започнаха да предлагат функцията на своите клиенти. В следващите години се очаква бум в продажбите на устройства, които осигуряват 5G свързаност.

 

1. Huawei ще представят 6G мрежи до 2030г.

Докато продължава изграждането на необходимата инфраструктура някои компании вече са насочили вниманието  си към 6G мрежите. Един от най-големите производители в индустрията също вече е доста активен в в разработката на технологията. Това е Huawei. Конкретните планове предвиждат първите мрежи в 6G спектъра да оперират на пълни обороти до 2030г.

 

 

2. Най-бързи автомобили в света за 2021 година (Видео)

Огромни пътнически самолети като Airbus A380 и Boeing 747 успяват да излетят средно при скорост от около - 270км/ч. Това обаче в наши дни е скорост, която без проблем постигат Огромно количество серийни автомобили. Така, че за целите на нашата класация ще търсим малко по-бързи автомобили. 300км/ч?

Добра скорост, но все още прекалено ниска, за да позволи на някой на някой автомобил да влезне в нашето Топ 10. В него долната граница е 400км/ч и те отново не са гаранция, че даден автомобил ще бъде споменат тук. Нужна му е още малко скорост.

 

3. 10 типа хора, които всеки има сред контактите си във Facebook

Създателите на Facebook направиха всичко възможно да се пристрастим към сайта. Независимо дали ни е скучно по време на работа или просто се нуждаем от приятни емоции, ние не пропускаме възможността да се ‘заровим‘ в безкрайния поток от публикации, статуси и снимки.

Дали обаче всичко във Facebook ни допада и радва, за да сме така пристрастени? Не, разбира се, но никой не иска да си признае че не му харесва да следва модните тенденции. От Mashable са съставили списък с 10 типа хора, които всеки има сред Facebook контактите си, и които по един или друг начин ни дразнят, но не смеем да си признаем.Преди да го разгледате е добре да си припомним и проблема със сигурността в социалните мрежи. 

 

 

4. Нова функцията в Google Chrome 90 ще подобрява сигурността при браузване в Интернет

Google Chrome попаднаха в центъра на сериозни дискусии свързани със сигурността през последните седмици. Желанието на компанията да предложи алтернатива на бисквитките от трети страни станат обект на много дискусии. Gоogle работят над технология с името FLoC, която се тества от лимитиран брой потребители.

Интересното е, че някои от тях дори могат да не знаят за експериментите, тъй като не са специфично инструктирани от Google и не са дали изрично съгласие. Новият формат предложен от компанията предизвика сериозни критики от страна на външни разработчици. Сред тях са DuckDuck Go и Brave, което вече предприеха действия, за да ограничат технологията.

 

5. Как да работим пълноценно с PDF файлове в Google Drive

Google Drive извървя дълъг път на развитие, за да е нещо повече от онлайн инструмент за преглед и редактиране на документи. Днес услугата е напълно функциониращ офис пакет. Това, което обаче много хора не осъзнават, е способността да се направи много повече от това само да преглеждате PDF файлове.

Google Drive предлага много възможности, които са вградени в услугата, но има и много приложения на трети страни, които разширяват нейната полза и функционалност.