NVIDIA използваха Spring GPU Technology конференцията, за разкрият любопитни детайли за своите планове в индустрията. По време на събитието научихме за желанието им още веднъж да проектират собствен ARM базиран процесор. Кодовото име на архитектурата е Grace и ще засили сериозно конкуренцията с Intel в сегмента на големите центрове за данни.

 

1. NVIDIA влиза в бизнеса с процесори

От компанията са оптимизирали новия CPU дизайн специално за нуждите на сървърите, които използват невронни мрежи и се нуждаят от огромна изчислителна мощ за различни AI калкулации.  За разлика от Intel Xeon и AMD EPYC конфигурациите в този сегмент от NVIDIA искат да създадат специализиран CPU модул, който може директно да се свързва с графичните процесори.

 

 

2. Приложението Clubhouse ще бъде достъпно за Android до края на май

Clubhouse се утвърди като голям хит през последните седмици. Заглавието предлага интересен формат на онлайн дискусии, в които се включиха много известни личности. Присъединяването все още изисква покани, като Clubhouse може да се използва единствено на устройства с iOS.

Това е мобилно приложение, чрез което потребителите могат да създават и да се присъединяват към „стаи“, в които да говорят с други хора. Приложението няма опция за чат с текст нито функции за обмен на снимки и видео. Неговата единствена функция е гласов чат. Потребителите могат да се присъединяват и напускат стаите и съответно разговорите по всяко време.

 

3. Какво да направим, ако смартфонът ни е бил откраднат или изгубен

Нека предположим, че се е случило неизбежното и вие не може да си намерите телефона. Може да сте го загубили, а може и да са ви го откраднали, знаете ли  какво трябва да направите в подобна ситуация? Ако предварително не сте били инсталирали на смартфона си приложение за проследяване, вашите шансове да го откриете намаляват значително. Все още обаче може да използвате вградените инструменти на Google.

Дори и да не откриете телефона си, ще можете поне да изтриете данните, които се съхраняват на него.

 

 

4. Как да изтегляме песни от Soundcloud в МP3 формат

Музикалните фенове вероятно си спомнят времето, когато MP3 файловете бяха най-добрия начин да слушат любимите парчета. Технологиите промениха ситуацията, като днес стрийминг услугите се радват на голяма популярност. Soundcloud също имат лоялна база от фенове по цял свят и дори предлагат опция да теглите парчета.

Изтеглянето на съдържание от Soundcloud изисква да преминете към платен абонамент. Срещу сума от $5 месечно ще получите седем дни безплатен тестов период, неограничен брой песни за слушане офлайн и ще премахнете рекламите. Това са параметри на стандартния план.

Ако изберете Soundloud Go Plus ще трябва да платите два пъти по-голяма сума. Този план включва всички гореизброени функции при достъп до пълния каталог от музика и допълнителни инструменти.

 

5. Как да копаем биткойн

Криптовалутите са атрактивна инвестиция заради големия интерес към Bitcoin. Един от начините за придобиване на Bitcoin е чрез неговото „изкопаване“. Това е сложна и потенциално доста скъпа дейност. MakeUseOf разказва как се прави.