Сигурността на смартфоните е проблем, с който се сблъскваме всеки ден. Понякога дори най-малкия детайл може да разкрие неочаквани неща за потребителите. Добрата новина е,  че има много начини как да се предпазим от зловреден софтуер и чужд достъп до устройствата ни.

Доста хора подценяват възможността друг човек да отключи екрана и да си осигури достъп до поверителна информация. Това е възможно докато сте в дома си от друг член на семейството или посетител, докато сте в офиса от колега или оставите без надзор смартфона, когато сте навън.

 

1. Ново приложение за Android ще ни казва кой се е опитвал да отключи смартфона ни

Ново приложение с интересното име "Who touched my phone? Who unlocked tried to unlock” обещава да ни спести този проблем. Разработчиците са създали метод за използване на предната камера, която ще заснеме всеки опит да бъде отключен екрана. Приложението e оптимизирано да работи във фонов режим и синхронизира облачно данните.

 

 

2. LG потвърдиха, че ще продължат да ъпдейтват смартфоните си

LG Electronics ще се въздържат от премиерата на нови устройства в мобилния сегмент през първата половина на годината. Първоначално компанията планираше няколко смартфона, сред които и LG Rollable, но вече е прекратирала разработката на хардуер. Причината са неяснотите относно бъдещето на компанията.

Бизнесът със смартфони отчита загуби в 23 поредни тримесечия, което накара LG да обмислят всички възможности, сред които и продажба на тази дивизия. Оптимизирането на разходите е приоритет наложен и от лимитациите, свързани с COVID пандемията. Представители на LG са провели неусшено разговори с Vingroup и Volkswagen, относно реализирането на сделката.

 

3. 5 признака, че вашият смартфон може би се подслушва

В наши дни всеки може да си купи проследяващо приложение. Хакери, изнудвачи, вашия работодател или бивш партньор може да подслушват телефона ви. Известните личности може да бъдат преследвани дори и от пресата. Злонамерените лица може да подслушват разговорите ви, да четат и изпращат съобщения и имейли от ваше име. Ако имате някакви подозрения, че вашият телефон се подслушва, ето за какво трябва да внимавате.

 

 

4. 6 твърдения за зареждането на смартфоните, на които не трябва да вярвате

Батериите на нашите смартфони рядко издържат по цял ден и за това много потребители търсят съвети от приятели и колеги за това как да удължат живота им. За съжаление, обаче, не винаги тези съвети са правилни. Причината за тези неверни твърдения може да е недоразумение или просто стара информация.

 

5. ТikTok представиха музикални ефекти за създаване на по-атрактивни клипове

Платформата за споделяне на кратки видео клипове вече е толкова популярно, че едва ли има много хора, които не са чували името TikTok. Внушителният интерес на младите потребители към заглавието и опциите да създават атрактивно съдържание превърнаха заглавието в световен феномен. Въпреки известни затруднения със сигурността и забраната в държави като Индия приложението продължава да бъде изключително успешно.

Социални мрежи като Facebook и Twitter също разпространяват съдържание, което е създадено в TikTok. Ако разполагате с акаунт в мобилното приложение вероятно ще се зарадвате да научите за последното важно подобрение. Разработчиците са създали атрактивна колекция от музикални ефекти, с които ще позволят създаването на още по-креативно съдържание в TikTok.