Qualcomm обръщат сериозно внимание на 5G технологията, която ще бъде водещ приоритет в стратегията им в мобилната индустрия. Компанията също така разработва и други хардуерни модули за смартфони, в допълнение към процесорите Snapdragon. Така например iPhone 12 използват модеми на Qualcomm, с който гарантират висока 5G скорост.

 

1. Qualcomm Snapdragon Sound ще подобрява качеството на звука в смартфоните и аудио слушалките

Специалистите на Qualcomm разработва технологии, които обещава по-добро аудио качество от смартфоните. Сега разбираме за нова амбициозна инициатива на компанията с името Snapdragon Sound. Участието на множество външни партньори в проекта ще доведе до навлизането на 24-битово 96kHz НD аудио, съобщава Pocket-Lint.

 

 

2. Какви са подобренията в новите Micro LED и Neo QLED телевизори на Samsung през 2021г.

Samsung представи новата гама MICRO LED,  Samsung Neo QLED, лайфстайл телевизори, монитори и саундбари на виртуалното събитие Unbox & Discover. През последната една година хората прекарват повече време у дома, а най-новите иновации на Samsung дават на потребителите възможност да извлекат максимума от екранните устройства - позволявайки им да работят ефективно, да общуват пълноценно и да се отдадат на своите интереси и любими занимания.

 

3. Как да разберем дали Facebook акаунтът ни не е бил хакнат

Никак не е приятно да се логнем във Facebook профила си и да осъзнаем, че той е бил хакнат. За съжаление обаче това се случва и често щетите, които са нанесени може да засегнат нашите приятели и членове на семейството ни. За щастие, има няколко неща, които може да се направят, за да се предотвратят хакерските атаки и да разберем дали нашият Facebook акаунт е бил хакнат Информацията на makeuseof ще ни е от помощ.

 

 

4. Google вече ще ъпдейтват браузъра Chrome на всеки четири седмици

Google Chrome е най-популярния браузър, който от дълго време доминира този пазарен сегмент. От началото годината досега видяхме премиерата на една голяма версия, а именно Chrome 88. Този ъпдейт е наличен от средата на януари, като вече е стартирала работата върху Chrome 89, който ще е достъпен за потребителите до няколко седмици.

Компанията иска да промени стратегията си като ускори процеса на актуализации на Google Chrome. Aктуалният график предвижда разпространението на ъпдейти приблизително на всеки шест месеци, независимо дали става въпрос за пачове за сигурност, стабилност или скорост. От Google обмислят да съкратят този период с още две седмици.

 

5. 5 добри програми за отдалечен достъп до компютъра

Искате ли да споделите Windows екрана си с приятел или колега, за да им помогнете да отстранят технически проблеми? Може би искате да получите достъп до Windows десктопа си от таблета си, за да гледате филм в леглото? По-лесно от всякога е да получите отдалечен достъп до вашата машина, тъй като има много безплатни инструменти за отдалечен достъп. Ето кои са най-добрите инструменти за споделяне на екран и отдалечен достъп.