Google ще стартират активната работа над новата версия на Android до края на месеца. Първите Developer Preview актуализации ще са налични за разработчиците до броени дни. Компанията подготвя доста промени, които ще променят интерфейса на Android 12 и ще представят много нови функционалности.

 

1. Какви промени ни очакват в Android 12

Предстоящ фърмуер ъпдейт ще въведе интересни оптимизации в UI дизайна на платформата. Аndroid 12 ще позволи да персонализираме визията на софтуера с още по-богата колекция от цветни теми, но също така ще предложи обновено меню за нотификации, начален екран и Google Camera приложение.

 

 

2. Вече можем да плащаме с биткойни от iPhone

Виртуалните валути са тема, която предизвика все по-оживени дискусии в интернет и публичното пространство. Невероятният ръст в цената на биткойн през последната година доведоха до неочаквана активност на големите инвеститори. Само преди дни ви съобщихме, че Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд.

Някои други компании в IT сектора, сред които и Twitter също разкриха плановете си да обърнат част от финансовия си капитал в биткойни. От началото на пандемията досега стойността на криптовалутата се увеличи с приблизително 300%, което е впечатляващо.

 

3. Как да изчистим кеша, историята и ненужните файлове на смартфон с Android

Всеки потребител, който си е закупил Android телефон е обожавал своето устройство в началото. Постепенно обаче, то започва да работи все по-бавно, а паметта му да се запълва и това разбира се разочарова много собственика му.

Ако четете тази статия, навярно това е така защото нямате достатъчно място за съхранение на вашия телефон или пък устройството ви се представя по-зле, отколкото бихте очаквали. От Android Pit могат да ви помогнат, като разкриват как да изчистим кеша, историята и ненужните файлове от Android устройство.

 

 

4. Kaк най-бързо да активирате Dark Mode режима на Facebook от смартфона

Сърфирането в социалните мрежи е удобен начин да се информирате за важните неща, които се случват около вас, но също така може да има негативно емоционално и психическо влияние. Facebook е платформа, която първоначално бе създадена да улесни общуването и споделянето на информация с приятели и хора, споделящи сходни интереси.

Невероятният бизнес успех промени приоритетите на компанията, които се ориентираха към по-директни маркетингови подходи. Информацията споделяна във Facebook е основен източник на приходи и това не е тайна за никого. Оптималният вариант е да бъдем активни едновременно от десктопа, така и от смартфоните, когато пътуваме.

 

5. Идват ли смартфоните със 100МР селфи камери

Мобилната фотография е не само хоби, но и атрактивно поле за професионална реализация на милиони потребители. Смартфоните имат впечатляващи камери, които не спират да ни изненадват с всяка изминала година. Изкуственият интелект е една от сферите, която е обект на най-сериозни иновации, но същото може да се каже и за системите за автофокус.

Вече ви съобщихме, че Huawei P50 Pro ще поддържа 200х приближение. Друг подходящ пример са 600МР камери за смартфони на Samsung. Някои производители дори експериментират с алтернативни методи за вграждане на сензорите в рамката или в самия екран, за да постигнат перфектния безрамков дизайн.