Facebook искат да притежават най-мащабната платформа за комуникация в технологичната индустрия. Амбициозната им цел да слеят чатовете на Messenger, Instagram и WhatsApp изисква време за реализация. От компанията също така експериментират с много идеи и имат специална дивизия, която разработва нови приложения за забавление и общуване с логото на Facebook.

 

1. Facebook разработват конкурент на приложението за аудио чат Clubhouse

През последните седмици се появи непознато заглавие, което се превърна в голям хит сред най-младата аудитория. Името на софтуера е Clubhouse, като разработката е подкрепена от няколко известни личности, сред които инвеститора Maрк Андреесен. Мобилното приложение позволява да се присъединявате към различни аудио стаи и да обсъждате разнообразие от теми.

 

 

2. Иконите на уеб сайтовете могат да се използват като супербисквитки за следене на потребителите

Teхнологичните компании използват широк набор от инструменти, с които следят активността на потребителите. Огромната база данни, която съхраняват Facebook и Google за всеки профил е източник на приходи за стотици милиарди долари годишно. Бисквитките са един от най-популярните методи за шпиониране и представляват малки файлове, които се пазят от уеб браузърите и съхраняват данни за сайтовете, които посещаваме.

 

3. Как да направим Android смартфона си по-ефективен

Хората разчитат на мобилните си устройства за цялата си комуникация, забавление, работа, снимки и какво ли още не. Всичко това на фона на постоянно развиващата се и променяща се интернет среда. Computerworld дава няколко полезни съвета как да подготвим Android смартфона си през 2021 г., така че той да работи добре и да е защитен.

 

 

4. Samsung Exynos 2100 или Qualcomm Snapdragon 888 - кой процесор е по-добър

Новите флагмани на Samsung не са изключение от дългогодишната традиция да представят версии на смартфоните с различни процесори. В конкретният случай на Galaxy S21 са налични конфигурации със Samsung Exynos 2100 и Qualcomm Snapdragon 888 процесорите. Двата чипа са произведени с 5-нанометрова технология и предлагат подобрения, спрямо предходните генерации.

 

5. Как безопасно да премахнем акаунтите си в Google от смартфон с Android и iOS

Aко сте собственик на смартфон с Android вероятно сте забелязали, че повечето важни неща се синхронизират през Google акаунта ви.

Вероятно ви се е случвало да искате да изтриете даден профил, защото няма да го използвате или да се логнете с друг в устройството. В случай, че отговора ви е положителен е добре да знаете, че има как лесно да премахнете своя Google акаунт oт Android и iPhone.