Google продължават да спазват традицията да ни припомнят за известни личности, вълнуващи открития или други начини, по които хора от различни сфери са променили живота ни. Компанията е известна със своите забавни драскулки, които променят логото на началната им страница. 

 

1. Джеймс Нейсмит, човекът измислил играта баскетбол

Днешният символ, който виждате в Google е посветен на Джеймс Нейсмит, с който свързваме изобретяването на един от най-популярните спортове на планетата. а именно баскетбола. Историята води началото си от 1892г., когато канадско-американският преподавател официално обявява правилата на играта.

 

 

2.  САЩ добавиха Xiaomi и още осем китайски компании в "черния списък"

Aмериканското правителство създаде сериозни проблеми на Huawei с редица търговски санкции, които наложиха над компанията през последните две години. Ситуацията ескалира до такава степен, че китайският производител бе изваден от веригата за доставки на хардуер. Huawei вече нямат правио да представят нови смартфони с Android, което ги накара да започнат да работят над собствена операционна система. 

HarmonyOS ще има стратегическо значение зa Huawei през годината, докато китайския гигант продължава да бъде обект на подобни рестрикции. Правителството в САЩ изглежда няма намерение да прекрати своите агресивни действия срещу публичните и частните дружества в многолюдната страна. Санкциите продължат и този път обхващат девет компании от Китай

 

3. Приложението Signal вече е инсталирано над 50 млн. пъти за Android

Разнообразието от приложения за комуникация в Google Play едновременно може да улесни, но също и да затрудни потребителите. Наличието на твърде голям избор понякога изисква да отделим повече време, за да направим правилния избор. Социалната изолация накара все повече хора да общуват и да се обучават от домовете си. 

Tрадиционните услуги за видео разговори се радват на голяма популярност заради тези процеси. Независимо какво приложение предпочитате, за да комуникирате със семейството, приятелите и любимите хора е факт, че можете да се затрудните при крайния избор. WhatsApp е едно от предпочитаните заглавия, които обаче се превърнаха в центъра на сериозни критики. 

 

 

4. Google тества функция за пазаруване директно от клиповете в YouTube

YouTube е услуга, която едва ли се нуждае от представяне. Гледането на видео в профилите ни е ежедневие и дори хоби за много потребители. Едва ли има сфера или жанр, който да не предлага разнообразно съдържание в най-популярната видео услуга в интернет. YouTube е важна част от екосистемата и рекламния бизнес на Google, заради невероятния трафик, който генерира платформата всеки ден.

Потребителите гледат повече от 5 милиарда видео клипа на денонощие, като всяка минута се ъплоудва еквивалента на 500 часа съдържание в YouTube. Припомняме ви, че Google купиха услугата на цена от $1.65 млрд. през ноември 2016г. В момента този бизнес на компанията се оценява на повече от $140 млрд. Тази цифра е добро доказателство за невероятния успех на видео услугата. 

 

5. Над 70 вида лаптопа ще работят с новите видео карти NVIDIA GeForce RTX 30 през 2021г.

NVIDIA представиха официално дългоочакваната серия видео карти с бранда GeForce RTX 30 още през четвъртото тримесечие на 2020г. Огромният интерес на потребителите, както и недостатъчния капацитет на хардуера доведе до лимитирани количество в търговските мрежи. Компанията потвърди за недостига на GeForce RTX 3080 и RTX 3090 видео картите и увери, че работи със своите партньори, за да възстанови нормалните доставки.

Самият проблем е свързан и с ограничено количество на RAM памет, която се използва от новите предложения на NVIDIA. Водещите доставчици на компоненти обещаха да увеличат значително производствения капацитет през първото тримесечие на годината, за да отговорят подобаващо на високото търсене.