Следващият голям ъпдейт на Windows 10 се очаква да е достъпен за потребителите през пролетта. За разлика от предходната актуализация от октомври този път не ни очакват множество нововъведения. Причината е, че обикновено Microsoft въвеждат повече промени с втория си ъпдейт, който е наличен през последното тримесечия.

 

1. Следващият голям ъпдейт на Windows 10 ще ни позволи да виждаме новини и прогноза за времето в лентата със задачи

Ситуацията сега няма да бъде по-различна, като компанията вече работи усилено над Windows 10 "Cobalt". Основната цел на софтуера е да промени ключови елементи от интерфейса и да предложи на потребителите по-модерна визия на Windows. Разпространението на ъпдейта няма да започне преди есента, но въпреки това вече знаем за някои от идеите на Microsoft.

 

 

2.  Qualcomm и Samsung ще са най-големите производители на 5nm процесори за смартфони през 2021г.

Смартфоните с поддръжка на 5G технологията определено са най-бързо развиващият се сектор в мобилната индустрия. Водещите производители вече предлагат второ поколение на смартфони с тази функционалност, които освен по-бързи стават и по-достъпни. Този тренд ще продължи с пълна сила и през 2021г.

Новите флагмани на Apple, Samsung и Xiaomi вече използват 5-нанометрови процесори, което се очертава като задължителна характеристика за премиум смартфоните през годината. В последните дни на декември Xiaomi представиха първия смартфон с Qualcomm Snapdragon 888 процесор.

 

 

3. Как да разберем дали дадена снимка е манипулирана

В ерата на социалните мрежи и фалшивите новини вече е много трудно човек да знае дали снимките, които вижда са реални. Особено и с напредъка на софтуера за редакция на снимки, става предизвикателство да се разбере автентичността на кадрите. Но все пак не е невъзможно и How-to Geek ни показва как да разберем дали дадена снимка е манипулирана или обработена с Photoshop

 

 

4. Еволюцията на флагман смартфоните Samsung - от Galaxy S през 2010г до Galaxy S21 през 2021г (Видео)

На 14 Януари предстои да станем свидетели на събитието Galaxy Unpacked, по време на което Samsung ще представят новите си смартфони от серията Galaxy S21. В Интернет пространството вече има голямо количество течове на информация по темата, но със сигурност ни очакват доста изненади.

В тази своя статия, екипът на Digital.bg ще проследи, как се развиха технологиите при смартфоните на Samsung и как моделът Galaxy S, еволюира до настоящият топ модел Galaxy S21. Ако натиснете върху името на всеки един от моделите, ще стартирате видео ревюто му, което Digital.bg е правил във всичките тези години назад във времето. 

 

5. Huawei разработват 135W зарядно за смартфони

Huawei винаги са имали имиджа на иновативна кампания с внушителен финансов ресурс. Проблемите с американските санкции не успяха да променят облика на компанията. Въпреки сериозните ограничения Huawei реализираха продажбите на 200 млн. смартфона през изминалата година. Разработката на HarmonyOS, която трябва да наследи Android също продължава с интензивни темпове.

Китайският производител ще се фокусира върху 5G смартфоните и новите технологии в опит да редуцират максимално последствията от търговското ембарго през 2021г. Следващият премиум модел на компанията е Huawei P50, който очакваме през март. Teхнологиите за бързо зареждане са интересна иновация, набираща все по-голяма популярност сред потребителите.