Samsung ще реализират първата голяма премиера в пазара на смартфони през новата година. Феновете на компанията ще видят за първи път Galaxy 21 на събитие, което ще се проведе на 14 януари. Новите смартфони ще предложат актуализиран дизайн и сериозни хардуерни подобрения, които се очаква да ги превърнат в хит на пазара.

 

1. Освен зарядно устройство, Samsung Galaxy S21 няма да има и слушалки в комплекта

Припомняме ви, че серията ще включва три модела, които ще се казват Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra. Както името подсказва Galaxy S21 Ultra ще бъде най-атрактивният смартфон, който има най-добрите камери и също така е оптимизиран за работа със стилусите S Pen. Досега това бе отличителна характеристика на бизнес устройствата с бранда Galaxy Note.

 

 

2. TikTok тестват функция за мобилни плащания

TikTok е добър пример за сравнително непознато приложение, което може да се превърне в световен хит. Разработчиците от ByteDance бяха изправени пред много предизвикателства, но въпреки това заглавието продължава да подобрява рекорди. Въпреки опитите за банване в някои страни TikTok е платформа с огромно влияние сред рекламодателите.

Актуалните данни на анализаторите показват, че платформата за споделяне на кратки видео клипове се използва от над 800 млн. активни потребители месечно. Това превръща TikTok в конкурент на приложения като Instagram. Най-голям принос за популярността на TikTok в глобален мащаб несъмнено имат тийнейджърите и потребителите, които са ситуирани в Китай.

 

3. Sony обещават повече наличности на PS5 в началото на 2021г.

Oфициалната премиера на Sony PlayStation 5 на пазара стана факт на 12 ноември. Конзолата е абсолютен хит сред геймърите, но все още много хора не успяват да се сдобият със Sony PS5. Причината е, че компанията не разполага с достатъчно наличен инвентар, с който да отговори на високото търсене.

Съществува и недостиг на ключови хардуерни компоненти сред доставчиците на Sony, което допълнително задълбочава ситуацията. Някои големи търговски вериги съобщиха и за мащабни кампании с автоматизиран софтуер, който за стотни от секундата изкупва наличните количества.

 

 

4. Новите QLED телевизори на Samsung ще поддържат функцията HDR10+ Adaptive

Samsung продължават да допринасят активно за иновациите при модерните телевизори. Уникалните им предложения от висок клас предлагат невероятно съчетание от технологии. Компанията разработва атрактивна серия от QLED телевизори, които са неизменна част от стратегията им за доминацията в индустрията.

Уникалните дизайни и високата резолюция не са единственото предимство на устройствата, тъй като Samsung подготвят интересна изненада на своите потребителите. Корейският производител официално потвърди, че новите представители на QLED гамата ще осигуряват поддръжка за HDR10+ Adaptive.

 

5. Qualcomm разработват два процесора за смартфони от среден клас с имената Yupik и Shima

Qualcomm продължават да бъдат водещ фактор в световния пазар на смартфони. Най-голям принос за успеха има серията от процесори Snapdragon, които се използват от Android устройства. В началото на месеца се проведе традиционната Snapdragon Summit конференция, на която бе представен новия флагман, който се казва Qualcomm Snapdragon 888.

Maсовото навлизане на смартфони с Android, които използват архитектурата ни очаква през първото тримесечие на 2021г. Вече бе представено и първото устройство, което се възползва от предимствата на Snapdragon 888 и това е Xiaomi Mi 11. Именно премиерата на този модел ни разкрива повече детайли за плановете на Qualcomm през следващата година.